🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Lenovo предлага иновативни продукти, съобразени с изискванията на новата работна реалност

Трансформацията на работното място моделира търсенето на техника

Lenovo предлага иновативни продукти, съобразени с изискванията на новата работна реалност
Lenovo предлага иновативни продукти, съобразени с изискванията на новата работна реалност
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Работата от вкъщи навлиза стремглаво през последната година и е тук, за да се задържи задълго. Все повече компании виждат предимствата на гъвкавите работни часове и работата от разстояние. Намаляването на стреса, повишената продуктивност и възможността за прекарване на повече време със семейството провокират желанието на служителите да задържат новия начин на работа.

Това обаче носи със себе си доста промени в бизнес управлението на компаниите. Нуждата от техника и сигурни устройства се увеличава, както и тази от различни софтуери за дистанционна работа, които да поддържат синхрона на работата в екип и продуктивността. Ерата на хоум офиса носи със себе си и промени в самите устройства. Предвид работата от разстояние и нуждата от подвижност между дома и офиса все повече се търси по-интерактивна, по-мощна и по-лека техника, която притежава и отлична 24/7 свързаност.

Това са и акцентите при актуалните и иновативни продукти на Lenovo. В стремежа си да задоволят нуждите на професионалистите, които все по-често работят от разнообразни локации, от Lenovo непрекъснато усъвършенстват устройствата си, включително и тези в една от най-актуалните бизнес серии - ThinkBook. Продуктите от тази серия са изключително издръжливи, надеждни и компактни, но притежават и по-свеж и съвременен дизайн, специално разработен за младите професионалисти.

Бързина и мощ

В бизнес общността най-голям интерес има към продукти, които са едновременно леки и удобни, но и мощни, и сигурни. Например новаторските продукти в премиум сегмента - ThinkPad X1 Nano и X1 Fold. И двете устройства притежават най-модерните работни характеристики и ключови иновации, които ги отличават от останалите. X1 Nano е най-лекият ThinkPad с тегло едва 907 г, но и един от най-мощните със своя 11-о поколение Intel vPro процесор. Все повече набират популярност и режими като Modern Standby, които позволяват на системата да се събуди и свърже с интернет мигновено. Това слага край на включванията в срещи в последния момент, както и на забавянето на работния процес. А целодневният живот на батерията позволява мобилност, докато служителите вършат редовните си задължения бързо и качествено без значение от мястото.

Свързаност между екипите

Работата от вкъщи има недостатъци, които водят до по-слаба свързаност между колегите. Липсата на комуникация и еднообразното ежедневие отчуждават екипа и водят до по-слаба комуникация в него. Затова все повече фирми се насочват към търсене на продукти и платформи, които да балансират тази липса на комуникация. Нуждата от общуване става все по-важен елемент, който влияе на удовлетвореността от работния процес и на усещането за претоварване на екипа. Ето защо все повече се наблюдава търсене на продукти, които могат да се използват навсякъде и по всяко време - като първия в света сгъваем лаптоп ThinkPad X1 Fold. Освен висока производителност и мобилност с него потребителите получават и възможност за свързване с до два външни монитора. Така работата от разстояние никога не е била по-удобна, а комуникацията с колегите е на разположение 24/7 поради лекотата и мултифункционалността на лаптопа.

Сигурност и надеждност

Все повече компании насочват усилия към подобряването на сигурността и защитата на работните файлове на служителите. Така популярност набират различни възможности за защита с AI (Изкуствен интелект) и биометрични системи за сигурност. Като например обновеният пакет от решения за сигурност ThinkShield, както и иновативният Trusted Platform Module (dTPM), който криптира данните, затруднявайки тяхното хакване. Допълнително се използват и четец за пръстови отпечатъци, както и различни детектори за човешко присъствие, които автоматично заключват компютрите и осигуряват сигурност на най-важните проекти.

5G свързаност

В премиум сегмента продуктите притежават не само впечатляваща производителност, дълготраен живот на батерията и визуални ефекти, които впечатляват, но и настъпва тенденцията на надграждането им с 5G свързаност. Големият плюс на този тип услуги е постоянният достъп до облачни технологии, което позволява на служителите да работят съвместно с колегите си и да създават съдържание с множество други хора в реално време. Много от продуктите на Lenovo, сред които Lenovo Yoga 5G - първият в света компютър с революционната 5G свързаност, ви позволяват да сте свързани навсякъде и осигуряват светкавични скорости на сваляне до 4 гигабита в секунда! Това е 10 пъти по-бързо от 4G връзката. Сгъваемият ThinkPad X1 Fold също разполага с 5G технология и високоскоростен WiFi 6. Това позволява на потребителите включване към натоварени общодостъпни платформи и по-високо ниво на качество при работния процес. Благодарение на 5G услугата потребителите се наслаждават на по-бърз и сигурен достъп до собствения си сървър, както и на безпроблемно стриймване на видео.

Тенденцията за дистанционна и хибридна работа все повече се засилва. Тя изисква от специалистите да проявят адаптивност и проактивност в изграждането и поддържането на ефективни дистанционни отношения в екипа. За поддържането на екипен дух и подкрепяща работна среда от огромно значение са и технологиите, които допринасят за едно по-качествено общуване и свързаност по всяко време. Те улесняват до голяма степен работния процес и го приближават максимално до стандартния такъв.

Научете повече за продуктите на Lenovo тук