🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Гъвкава ИТ инфраструктура – мисията възможна

Мария Косанова, управляващ директор на "Хюлет Пакард Ентърпрайс, управляван от Селектиум"

Мария Косанова, управляващ директор на "Хюлет Пакард Ентърпрайс, управляван от Селектиум"
Мария Косанова, управляващ директор на "Хюлет Пакард Ентърпрайс, управляван от Селектиум"
Мария Косанова, управляващ директор на "Хюлет Пакард Ентърпрайс, управляван от Селектиум"
Мария Косанова, управляващ директор на "Хюлет Пакард Ентърпрайс, управляван от Селектиум"
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Как изборът на ИТ инфраструктура пряко влияе върху бизнес резултатите?

Живеем в епоха на скоростна дигитализация и от начина, по който бизнесът се справя с тази трансформация, пряко зависи съществуването му и развитието занапред. Тъй като всичко се развива много бързо, наблюдаваме едновременно използване на приложения и технологии от настоящото, и от следващо поколение, които имат фундаментално различни изисквания към ИТ средата. Естественото очакване към ИТ отделите да поддържат паралелно различните поколения приложения поставя нуждата от гъвката ИТ инфраструктура на преден план.

Това е една от основните причини, поради която технологията HPE Synergy е предпочитана от нашите клиенти. Като цялостна композируема (CDI) система от нов клас HPE Synergy съдържа компютърен, сторидж и мрежов ресурс, както и софтуер за управление, който се конфигурира динамично, според изискванията на конкретното приложение, и е проектирана специално за справяне с инфраструктурната комплексност. Тази гъвкавост прави клиентите "готови" да посрещнат динамичните изисквания на бизнес средата и да не пропускат бизнес възможности.

Кое прави HPE Synergy идеалния партньор по пътя към дигиталната трансформация на бизнеса?

Краткият отговор е високата ефективност, която платформата реализира. Обратна връзка на база реален опит от клиенти, които използват HPE Synergy, показва, че те имат 3 пъти по-добра възвращаемост на инвестицията си в IT инфраструктура, благодарение на осигуряване на навременен и гъвкав достъп до компютърен, сторидж и мрежови ресурс, позволяващи на екипите за внедряване и управление на приложенията да бъдат по-продуктивни и по-ефективни с по-ниски разходи за информационни технологии. Също така HPE Synergy позволява намаляване на необходимото време за мониторинг и проследяване на дейностите, освобождавайки по този начин значителнo време на ИТ екипите, за да се фокусират върху стратегически проекти.

Не на последно място, технологията подобрява производителността на приложенията и позволява нови функционалности за по-кратко време, които да увеличат нивата на продуктивността на потребителите.

HPE SYNERGY осигурява

223% възвращаемост на инвестицията в ИТ инфраструктура за първите 5 години

30% по-висока продуктивност при внедряване на нови приложения

25% по-ниски разходи за ИТ инфраструктура

Какво означава всичко това от гледна точка на клиентите? В какво се изразяват реалните ползи за тях?

От съществено значение за клиентите е, че HPE Synergy позволява повторната употреба на инфраструктура, което намалява реалните разходи за тях. В числа анализите показват 223% възвращаемост на инвестицията в ИТ инфраструктура за първите 5 години, 25% по-ниски разходи за инфраструктура и 30% по-висока продуктивност при внедряване на нови приложения. От друга страна, платформата се базира на референти архитектури, които са реално тествани и доказано работещи, съвместно с най-големите софтуерни решения - SAP HANA, VDI, бази данни, контейнерни платформи, OpenShift, Red Hat. Клиентите ни споделят, че HPE библиотеката с референти архитектури значително улеснява предварителната подготовка по внедряване на цялостни решения.

Как изглежда бъдещето за HPE Synergy?

С ускоряването на дигиталната трансформация се наблюдава промяна на ролята на ИТ екипите. В бъдеще те ще бъдат ключов фактор в осигуряване конкурентно предимство на компаниите и усилието на бизнесите да се задържат на пазара. Инфраструктурата като код предстои да се превърне във всеобща парадигма за мениджърите по света, а в тази парадигма CDI системите като HPE Synergy ще представляват гръбнак на IT отделите.