QNAP предлага цялостни решения за мрежи от ново поколение

QNAP предлага цялостни решения за мрежи от ново поколение
QNAP предлага цялостни решения за мрежи от ново поколение
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Размерът на файловете, обменяни от корпоративни служители, непрекъснато се увеличава, расте и броят на устройствата в мрежите. Това води до засилваща се потребност от високоскоростни мрежови устройства. QNAP вече предлага достъпни опции за надграждане на съществуващата мрежа с високоскоростни рутери, мрежови комутатори, мрежови карти и адаптери PCIe.

Лесно изграждане на мрежовата инфраструктура

Независимо дали се нуждаете от 10GbE мрежа, която да поддържа многобройни мощни работни станции, или само от няколко връзки 2.5GbE, QNAP може да ви помогне да постигнете целите си на много разумна цена чрез многобройни достъпни високоскоростни предложения.

При неуправляемите комутатори компанията предлага 2.5GbE модел с поддръжка на окабеляване CAT5e, който лесно се добавя в настоящата ИТ среда и съществено увеличава пропускателната способност на съществуващата локална мрежа. QNAP предлага и неуправляеми 10GbE комутатори, които разполагат едновременно с оптични интерфейси SFP+ и с медни 10GBASE-T, като поддържат и енергийно ефективния стандарт IEEE 802.3az. В портфолиото на QNAP има и управляеми комутатори 10GbE, предоставящи интуитивен графичен интерфейс и резервираност на връзката, улеснявайки управлението на цялата 10GbE мрежа.

Решения Wi-Fi 6 и SD WAN

Фирми, които се адаптират към новия начин на отдалечена работа, се нуждаят от разгръщането на VPN свързаност, която да е достъпна от множество локации, както и от високоскоростна мрежова свързаност в тези отделни места. QNAP предлага цялостни решения чрез рутери, поддържащи Wi-Fi 6, и технология от корпоративен клас SD-WAN. Те осигуряват разгръщане на VPN тунели на множество места през облака, както и свързаност 10GbE.

Ценово достъпното решение QHora-301W на QNAP представлява солидна основа за създаване на мрежи от следващо поколение. Сред неговите предимства са:

- SD-WAN технологията QuWAN, която автоматично установява защитена "решетъчна" (mesh) VPN мрежа с устройства на QNAP на множество места. Поддържа технологията Wi-Fi 6 802.11ax, работеща в двата радиочестотни обхвата 2.4GHz и 5GHz, като по този начин осигурява скорости за безжичен пренос на данни до 3600Mb/s - 1.38 пъти по-високи в сравнение с Wi-Fi 5 и поддържащи 4 пъти повече Wi-Fi клиенти едновременно. - Два порта 10GbE и четири гигаботови порта.
- Вграденият 4-ядрен процесор на Qualcomm с тактова честота 2.2 GHz предоставя висока производителност за тези многобройни едновременно свързани потребители. - Осем антени, които осигуряват перфектно безжично покритие на Wi-Fi 6.

- Поддържат се 6 групи SSID за различни VLAN настройки.

Мрежови адаптери

QNAP предлага и различни ценово ефективни мрежови разширителни карти на бизнес потребители и домашни клиенти. С тяхна помощ те лесно могат да надградят пропускателния капацитет на своите NAS системи на QNAP, сървъри и компютри, така че да ги приспособят към изискванията на приложения за високоскоростен трансфер на данни. Налични са както карти с различни портове - 2.5GbE, 5GbE, 25GbE, 10GbE и 40 GbE. Другият тип разширителни карти QM2 предоставят два порта NVMe или SATA M.2 2280. Всички карти са съвместими с операционните системи QTS (на QNAP), Windows и Linux OS.

В мрежовото портфолио на QNAP са включени и портативни адаптери, поддържащи Thunderbolt 3 и USB 3.2. Те осигуряват на NAS системите на QNAP и на компютрите с Mac или Windows високоскоростна мрежова връзка, съответно 10GbE или 5GbE. С портативния адаптер QNA можете да създадете 10GbE мрежа между вашия компютър с Thunderbolt 3 и друго устройство, поддържащо 10GbE, или NAS система за улесняване на високоскоростния пренос на данни за огромни файлове. Това би подпомогнало и безпроблемното общуване на работните групи и подобряване на тяхната ефективност. Серия адаптери QNA предлага модели и с медни портове RJ45, и с оптични интерфейси SFP+. Съвместими са с Windows и включват кабел Thunderbolt 3.