🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Най-иновативните технологични проекти ще се срещнат в Digitalk & A1 Awards

Конкурсът е част от по-голяма инициатива, която представя интересните внедрявания на нови технологии в компании от всички сектори на икономиката на обща платформа

Най-иновативните технологични проекти ще се срещнат в Digitalk & A1 Awards
Най-иновативните технологични проекти ще се срещнат в Digitalk & A1 Awards
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Най-иновативните технологични проекти за годината ще се срещнат в конкурса Digitalk & A1 Awards, организиран от новата технологична медия на "Икономедиа" Digitalk и А1.

Конкурсът е част от по-голяма инициатива, която целогодишно събира и представя най-интересните внедрявания на нови технологии в компании от всички сектори на икономиката на обща платформа. В началото на ноември ще започне набирането на кандидатури, които след внимателен преглед и селекция ще бъдат разгледани от жури от доказани лидери в сферата на иновациите.

Платформа за иновации

Digitalk & A1 Awards обединява всички интересни иновативни проекти, разказани през погледа на компанията, в която са внедрени. ИТ мениджърите споделят бизнес казуса, който поражда нуждата от имплементиране на конкретна технология, пътят до избора на решение, предизвикателствата по време на внедряването, успехите и възможностите за надграждане. По този начин компании със сходен размер или опериращи в подобна област могат да почерпят опит и идеи за посрещане на свои текущи проблеми.

Всеки бизнес, без значение от неговия размер, се нуждае от гъвкава и лесна за употреба технология, за да остане релевантен и конкурентен в един постоянно променящ се свят. Чрез проекта Digitalk и А1 помагат на бизнеса да прилага новите технологии и да въвежда иновации, за да продължи да се развива и да расте.

За целта двете компании обединяват най-доброто, което предлагат - експертизата и възможностите на A1 при ICT бизнес услугите и медийното know-how на Digitalk в сферата на технологиите.

Участващите в проекта компании получават достъп до специално организирани тематични семинари. По този начин те ще добият по-широк поглед върху внедряването на нови технологии и осигуряването на добро потребителско преживяване. Ще могат да проследят кои са най-актуалните технологии в момента, какво е пазарното им приемане, как компании от различни сектори припознават в тях възможност да оптимизират работата си. Семинарите ще бъдат и платформа за срещи и обмяна на опит.

От "лидери" до "посрещащи предизвикателствата"

За да определи най-иновативните компании, екипът на Digitalk съвместно с А1 започва конкурс за добри практики по внедряване на технологични решения. Той е насочен към организации, които през 2020 - 2021 успешно са въвели технологични иновации в своите структури. В него могат да участват представители на всички сектори на икономиката без ограничения в размера - от стартъпи, през микро- и малки предприятия, средни фирми, големи компании и корпорации. Проектите ще бъдат оценени от жури с членове представители на бизнеса, академичните среди, организациите с нестопанска цел, start-up общността и др. Те ще гарантират, че всички кандидатури ще бъдат внимателно оценени при най-високи стандарти и независими гледни точки. Методологията на оценка е разработена специално за Digitalk & A1 Awards от PwC.

Компаниите ще бъдат оценявани по четири критерия:

- Стратегия и визия - как чрез технологии и експертиза кандидатите отговарят на предизвикателствата, пред които е изправена тяхната организация.

- Имплементация, ефективност и резултати - последователността и целесъобразността на дигиталните тактики, инструменти, канали и умения, използвани за изпълнение на стратегията.

- Иновативност и креативност - степента, в която организацията използва технологии, за да бъде по-иновативна в сравнение с организации от сравними индустрии, региони, сектори.

- Въздействие и перспективи за развитие - положителното въздействие върху потребителите на организацията и възможността за разширяване на проекта.

Според постигнатите резултати кандидатите ще попаднат в една от следните 4 категории:

Leaders, Front Runners, Performersили Challengers.

Лидерите във всяка от категориите ще бъдат отличени на специална церемония през 2022 г.