🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Технологии и бизнес в разговор за бъдещето

Digitalk: нова платформа за хората, които движат дигиталната трансформация

Технологии и бизнес в разговор за бъдещето
Технологии и бизнес в разговор за бъдещето
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Технологиите и бизнесът вече имат нов дом на платформата Digitalk. Новата медия в семейството на "Икономедиа" цели да информира и свързва хората, които искат да трансформират бизнеса си чрез технологии, с онези, които ги създават или предоставят. За да даде цялостен поглед към дигиталната трансформация в България, Digitalk се фокусира върху процесите, участниците и водещите технологични решения, които я движат, както и върху възможностите за бизнес и кариерно развитие.

Разговор за технологии

Неслучайно Digitalk съдържа в името си думата "разговор". Именно това е основният подход при разказването на технологични истории - през погледа и опита на експертите. Платформата е основа за представяне на добри практики и казуси, разрешени с помощта на технологиите. Водещи в разговора са хората - ИТ лидерите, които разказват за конкретни бизнес нужди и как са успели да ги посрещнат, и мениджърите от ИТ сектора, представящи най-новите технологии и техният принос за компаниите в оптимизацията. Към тях се включват визионерите, които прогнозират как технологиите ще променят света в следващите години, и пазарните анализатори, разкриващи различни аспекти от бизнес средата. Пълната картина дават ентусиастите от стартиращи компании с алтернативен поглед върху възможностите на нови и познати технологии и тесните ИТ специалисти, които споделят собствения си опит от работата в сектора.

Освен задълбочена информация за процесите на българския ИТ пазар, Digitalk следи и анализира факторите, които влияят върху международния. Това включва процесите, участниците и бизнес средата, технологичните битки между компании и държави и тяхното отражение, сливанията, придобиванията, фалитите и появата на нови ниши, компании, бизнес модели и взаимоотношенията между различните играчи. Не на последно място във фокус са успешните истории за използване на технологии на компании извън страната, които позволяват на местните да се ориентират къде се намират по пътя на дигиталната си трансформация спрямо чуждестранните конкуренти.

Платформата следи и информира за регулациите в технологичния сектор, съдебните спорове, чийто резултат се отразява на цялата индустрия и законодателните инициативи, касаещи употребата на технологии. Представени са още зелените инициативи на компаниите и усилията им в областта на информационната сигурност.

Много повече от онлайн медия

Платформата Digitalk е много повече от онлайн медия. Родена в резултат от обединението на популярната конференция на "Капитал" Digitalk с технологичните издания от групата на ICT Media, тя надгражда и двете с по-богата информация и по-голям набор от канали, през които читателите могат да се информират.

Домът на Digitalk е сайтът digitalk.bg. На него ежедневно се публикува разнообразно съдържание със свободен достъп. Периодично се подготвят и тясно фокусирани върху дадена област и технология анализи с най-важното, което читателят трябва да знае за нея. Актуални технологични теми се обсъждат в седмичния подкаст ICTalks, а водещите новини се подбират в специални нюзлетъри. Веднъж годишно Digitalk прави пълен обзор на ИТ пазара у нас с Digitalk 101. Изданието е наследник на популярната класация "Топ 100 на българските ИКТ компании" и подобно на предшественика си включва финансова информация за компаниите, опериращи у нас, пазарни анализи по сектори и коментари от специалисти.

Ежегодната конференция Digitalk продължава да събира и представя най-интересните истории от последната година, да покрива технологичните тенденции, които движат дигиталния (и не само) свят, и да дава отговор на въпроса "какво следва?". Заедно с нея в рамките на платформата Digitalk се провеждат и други тематични конференции, касаещи развитието на технологиите.

Редакционният екип

Всички технологични и пазарни анализи за ИТ сектора се подготвят от екипа от професионалисти, който стоеше зад медиите на ICT Media. Опитът и експертизата на технологичните журналисти са надградени със задълбочения подход, характерен за статиите в Капитал, което е заявка за налагането на Digitalk платформата като уникален и основен източник на качествено съдържание за технологиите, променящи бизнеса в България.