🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Няколко трика за Samsung Galaxy S23, които умножават полезните функции на смартфона

Какви възможности за избор предлага устройството

Няколко трика за Samsung Galaxy S23, които умножават полезните функции на смартфона
Няколко трика за Samsung Galaxy S23, които умножават полезните функции на смартфона
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Ако сте се сдобили с прекрасния Samsung Galaxy S23 съвсем наскоро, тогава следващите редове са за вас. Ще ви разкажем за няколко страхотни трика, които ще ви помогнат да се насладите докрай на смартфона си.

Бутон за включване

Бутонът за включване може да бъде персонализиран по ваш вкус. За целта трябва да влезете в Настройки > Настройки на страничния бутон и да изберете някоя от изброените функции. Стандартната настройка е Събуди Bixby, но можете да я замените с друга удобна за вас - например за изключване, рестартиране или друга често използвана от вас функция. Разбира се, по всяко време след това може отново да промените тази настройка.

Режими и процедури

Режими и процедури е полезна функция на Samsung Galaxy S23. Тя ще ви помогне да задавате различни автоматични режими и процедури, които смартфонът да изпълнява в определени часове на денонощието. Например в Настройки > Режими и процедури > Режим на заспиване може да направите така, че да не получавате някои известия през нощта, за да не ви безпокоят.

Настройки на звука

Тази страхотен телефон разполага с Dolby Atmos, за да ви даде максимално удоволствие от звука, когато слушате музика, играете игри и т.н. За да стигнете до него, отворете Звук > Настройки > Звук и вибрация. Превъртете надолу до Качество и ефекти на звука и изберете Dolby Atmos или Dolby Atmos за игри. Това определено ще подобри преживяването с любимия ви телефон.

Ако използвате функцията Еквалайзер, може да приложите готови настройки за слушане на поп, джаз, рок или класическа музика, както и да създадете своя персонализирана настройка на звуците.

Плавност на движението

Настройката за плавност на движението първоначално е зададена на стандартната честота на опресняване на екрана от 60Hz. Ако обаче изберете опцията Адаптивна, ще може да получите автоматична честота от 120Hz, докато играете игри. Това определено ще подобри плавността на картината и насладата ви от играта.

Крайни панели

Докато превъртате екрана на Samsung Galaxy S23, може да видите по краищата т.нар. крайни панели - тънка лента, която се появява по десния ръб и ви позволява да управлявате още по-бързо телефона си и да имате лесен достъп до приложенията и настройките им. Крайните панели търпят множество персонализирани настройки. Може да ги преместите в лявата страна, ако използвате телефона си с лява ръка. Може също така да виждате приложенията, които наскоро сте използвали, или да плъзнете и пуснете в лентата приложенията, които използвате често.

Адаптивна батерия

Още една любима функция в S23 е възможността за настройка на адаптивна батерия. Тя може да ви спести доста презареждания в дългосрочен план.

Най-лесният начин да намерите тази функция е да влезете в Настройки и Търсене и да потърсите Батерия. После влезте в менюто Още настройки на батерията, където ще видите опцията Адаптивна батерия.

Ако настроите батерията да се зарежда до 85% вместо до обичайните 100%, ще запазите батерията във възможно най-добро състояние за по-дълго от обичайното време. При често пълно зареждане батериите отслабват и това ограничение може да ви помогне да продължите да се наслаждавате на пълния ѝ капацитет още дълго време.