Vivacom с неограничени мобилни планове за всички

Телекомът е първият в страната, който предложи Unlimited тарифи във всички ценови сегменти, коментира Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom

Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom
Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom
Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom
Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Г-н Андреев, точно преди десет дни обявихте изцяло нови неограничени тарифни планове. Защо според вас тази стъпка, която предприехте, ще промени пазара?

- Новината, която обявихме, безспорно е много значима за сектора на телекомуникационни услуги в страната. За мен, както и за целия екип на Vivacom e особен повод за гордост, че именно ние първи предложихме изцяло нови Unlimited планове, включващи неограничени минути, мегабайти и SMS-и в абсолютно всички тарифи и за всички потребители на мобилни услуги.

За всички настоящи и бъдещи клиенти, които ще преминат към новите неограничени планове, включихме и достъп до 5G мрежата на Vivacom.

С цел да направим максимално добро цялостното изживяване, което клиентите ще получат с новите ни Unlimited планове, добавихме и впечатляващ набор от допълнителни услуги. В четири от тарифите предоставяме достъп до мобилното приложение на услугата EON с включено премиум спортно съдържание, филмово съдържание от собствената ни видеотека с близо 1000 заглавия, както и достъп до музикалната платформа TIDAL с над 60 милиона песни. Не на последно място, за всичките ни клиенти, които имат нужда от допълнително пространство за съхранение на файлове и данни, предоставяме облачно пространство с услугата pCloud.

Защо вярваме, че това ще промени пазара на телекомуникационни услуги - защото с тази стъпка Vivacom дава пълна свобода за неограничено общуване на всички потребители на мобилни услуги в България. Защото всички те получават неограничени минути и SMS-и в България и в роуминг в рамките на ЕС, както и неограничени мегабайти в страната.

До този момент Unlimited тарифите бяха налични само в по-високите ценови сегменти. И тук бих искал да припомня, че именно Vivacom лансира неограничените планове за първи път на българския пазар само преди година и половина - тогава предложихме Unlimited 50 и Unlimited 150.

От 13 септември предлагаме Unlimited плановете на цени от 21.99 до 59.99 лева с ДДС за месечен абонамент. Клиентите ни, ползващи фиксирани услуги, ще получат допълнителни отстъпки от тези цени.

Това, което е много важно, е, че всяка от новите неограничени тарифи осигурява пълна прозрачност и предвидимост на месечните разходи за мобилни услуги при разумно и добросъвестно потребление.

Защо предприехте тази стъпка?

- В началото на годината направихме национално представително проучване с извадка от близо 3300 души с помощта на една от опитните международни агенции. Целта, която си поставихме, бе да измерим пулса и динамиката на променящите се нагласи и нужди на потребителите по отношение на мобилните услуги. От друга страна, искахме да проверим и нагласата спрямо световните тенденции, които вече все по-активно навлизат в тази област, за да можем да предложим едно съвременно решение, базирано на новостите в индустрията.

И така, стъпвайки на резултатите от проучването и следвайки най-новите тенденции в телекомуникационната индустрия, създадохме тези 5 изцяло нови Unlimited тарифи, които според нас в най-голяма степен отговарят на нуждите и очакванията на потребителите.

Казвате, че новите планове се предлагат в пет варианта. Каква е разликата между тях?

- Създадохме плановете така, че клиентите да могат много лесно да изберат най-подходящия за тях план, със скоростта, която им е необходима. Единственото нещо, което трябва да направят, е да отговорят само на един въпрос - за какво най-много ползват мобилния си план. Отговорът на този въпрос ще им помогне много бързо да изберат най-добрия за тях Unlimited план от 5-те тарифи, които им предлагаме.

И веднага бих искал да ви дам малко повече детайли, за да се уверите колко лесно човек може да избере най-подходящия за него план. За всички, които обичат да говорят дълго по телефона, да използват различни чатове и да слушат музика, препоръчваме Unlimited 2, в който скоростта достига до 2Mbps. За всички потребители, които ежедневно са в социалните мрежи, обичат или им се налага да сърфират безкрайно в мрежата, най-подходящ е Unlimited 10. Тук бих искал да поясня, че 10 Mbps скорост са достатъчни, за да отворите страница в интернет за около 2 секунди и да свалите песен на телефона си за около 4 секунди.

За млади хора с динамично ежедневие, които в по-голяма част от времето си са онлайн или ползват телефона си за работа, които буквално искат да имат всичко необходимо на едно място, нещата да се случват мигновено с високо качество и на висока скорост, идеалният план е Unlimited 100. В тази тарифа освен неограничените разговори, SMS и мегабайти те получават любимото HD видеосъдържание, перфектен стрийминг, сърфиране в социални мрежи и сайтове без никакво забавяне и сваляне на файлове с висока скорост. Това е перфектната тарифа, предлагаща всичко необходимо на потребителите на мобилни услуги.

Ако потребителите имат нужда от план, който да им осигури възможности за професионално ниво на игри или идеални условия за работа от разстояние, за тях най-подходящ би бил Unlimited 300. Той дава свободата за супербързо сваляне на файлове или безпроблемно участие в конферентни разговори с кристално видео и звук.

Петият план от портфолиото - Unlimited MAX - дава възможност на клиентите да използват пълния потенциал на мрежата и устройството, което имат. Този план е с неограничена интернет скорост, който дава на потребителите абсолютно пълна свобода за 4K видеосъдържание, гейминг с най-високо качество на графики и анимации, или перфектните условия за работа у дома, навън или на път.

За тези три плана - Unlimited 100, Unlimited 300 и Unlimited MAX - със скорости от 100 или 300 Mbps, както и с неограничена скорост, зареждането на страница в интернет, свалянето на песен или на приложение с големина 30 МВ е почти моментално.

Още веднъж бих искал да подчертая, че всичките 5 тарифи гарантират пълна прозрачност и предвидимост за месечната сметка за мобилни услуги.

Представителите на бизнеса ще могат ли да се възползват от новите планове или са само за частни клиенти?

- Да, категорично. Unlimited тарифите са достъпни и за корпоративните ни клиенти. В допълнение, само бизнес клиентите на Vivacom ще могат да се възползват и от промоционален достъп за срока на договора до премиум дигиталното съдържание на "Капитал" през услугата "Капитал Телко", в което могат да намерят добре подбрана полезна информация за сектора под формата на новини, класации, анализи и доклади.