🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Cybersecurity Forum 2022: Киберсигурност по време на световна несигурност

Кои ще са основните теми и лектори на конференцията, организирана от "Капитал"

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Ако има една добра новина от постоянните пробиви на сайтове на институции и частни компании в България през последната година, тя е, че вече малко хора, взимащи решения, се съмняват в нуждата от сериозни инвестиции в киберсигурност. Виртуалната среда винаги е била опасна, просто сега е по-видимо от всякога и повече организации споделят опита си.

Освен проблемите на микрониво съществува и притеснението, че съвсем истинската война в Украйна може да се превърне и в кибервойна на Русия срещу Европа. Ако вземем предвид дефиницията, че кибервойна е атака във виртуалното пространство, която се отразява и във физическия свят, поне засега тези притеснения не се сбъдват. Но можем да предположим, че сънят на експертите по киберсигурност е значително по-лош, отколкото преди войната.

На фона на всички тези притеснения на 17 ноември ще се проведе годишната конференция Cybersecurity Forum, организирана от "Капитал". Тя ще може да бъде гледана и онлайн, и на живо в зала "Джон Атанасов" в "София тех парк", като повече подробности за събитието може да откриете тук.

Какво ново в света на киберсигурността

Макар войната в Украйна безспорно да е доминиращата тема, в света на киберсигурността има и редица други дебати - от евъргрийни като управление на риска, справяне с DDoS атаки и защита на данни, до останалия от коронавируса дебат какви са най-добрите практики при масова дистанционна работа.

Основните теми, на които форумът ще обърне внимание, са:

  • Подходът на българското правителство към защита на националните интереси и критичната инфраструктура през погледа на киберсигурността;
  • Как да се оптимизира ефективността на съществуващите инвестиции в IT сигурност;
  • Специфични технологии и услуги за защита на данни и мрежи;
  • Управление на риска при използване на умни устройства;
  • Справяне с Distributed Denial-of-Service (DDoS) атаки;
  • Справяне с атаки по веригата за доставки;
  • Има ли смисъл от киберзастраховки;
  • Как машинното самообучение, изкуственият интелект и квантовите изчисления ще променят киберсигурността.

Сред лекторите на тазгодишното издание ще бъдат Маркус Лимбах, партньор в киберсигурността в KPMG AG, както и Георги Новтеков, мениджър на киберсигурност екипа в KPMG IT Service, директорът по сигурност за Южни Балкани в Huawei Йоанис Соломакос, директорът във Veracode Йоост де Йонг, стратегическият директор в AMATAS Борис Гончаров, директорът по управление на риск в PwC Петко Петков, вицепрезидентът по стратегически разработки в KnowBe4 Джоана Хулсман и други.

Cybersecurity Forum 2022 ще се проведе на 17 ноември в хибриден формат на живо в "София тех парк", като и ще се предава онлайн. Повече подробности за събитието може да откриете тук. А още информация, билети и други събития може да откриете в раздел "Събития" на сайта на "Капитал".
Все още няма коментари
Нов коментар