Коронавирус в България и по света
Коронавирус в България и по света
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK

Ако имате фиксиран лимит за намаление на данъците и трябва да изберете само една опция, коя ще е тя?

3 коментара

Избор на тип:
Преглед на профил matrix Рейтинг: 269 Неутрално
24 фев 2017 14:45 1

science fiction

 
Преглед на профил J.J. Рейтинг: 793 Неутрално
8 мар 2017 15:16 2
- +Оценка
+3

Цитат от Дневник отпреди няколко дни:

"Десетте компании с най-голям оборот за 2015 г. в България са платили общо 44 милиона лева (22.5 милиона евро) корпоративни данъци. Това е относително нисък принос към националния бюджет. Съвкупните продажби на първите десет български компании са в размер на близо една четвърт от БВП – и въпреки това данъчните постъпления от техния бизнес се равняват на само 2.3% от събраните корпоративни данъци за 2015 г., се посочва в документа."

http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi/2017/03/04/2928896_kak_korporativnite_danuci_biagat_ot_bulgariia/

Предвид горното, най-логичното е да намалим корпоративния данък възможно най-много, като така ще се стимулира и откриването на по-високоплатени работни места в България. Да следваме светлия люксембургски (а вече и унгарски) пример! :)

 
Преглед на профил kapitalcho Рейтинг: 435 Неутрално
26 мар 2017 12:18 3

Нито от всичките(прекалено са малко)
-намаляне на ДДС-то на 15 %
-намаляне на осигуровките(пенсионните и здравните) на 10 %
-намаляне на Корпоративния данък на 5 %

И да има как да стане-орязване тук и там(навсякъде бюджетите са раздути до безумие) и ще имаш максимум до 3 % бюджетен дефицит.
Само на ускорения икономически ръст и повечето приходи в бюджета.............до 2-3 години ще се компенсира тотално-и тогава почва приятната част-харченето.
Това е най лесния и мързелив начин за по голямн икономически ръст.
Така без да правим нищо друго,ще си го докараме до 4-5 % среден икономически ръст
П.С
Иначе ще трявба да се орежат субсиидите на тютюндиите,субсидиите на земеделците(ще вземат само субсииди от ЕС-горките те)-до това е една малка цена пред голямата цел-значително увеличаване на икономиката и оттам на доходите на хората.