Официално започна кампанията за местните избори

   ©  Цветелина Белутова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова поиска нов мандат с пълно мнозинство на ГЕРБ в общинския съвет и победа на първия тур на местните избори на 25 октомври по време на официалното откриване на предизборната кампания в Националния дворец на културата в петък. На 25 септември стартира предизборната кампания за местните избори. Заедно с кметския вот ще се проведе и национален референдум за електронното гласуване. Кампанията ще продължи до полунощ на 23 октомври, след което агитацията ще бъде забранена до края на изборния ден на 25 октомври. За участие в местния вот в ЦИК са регистрирани 71 партии и три коалиции. За първи път на тези местни избори избирателите ще могат да гласуват преференциално за общински съветници. За участие в информационно-разяснителната кампания в националния референдум са регистрирани 30 партии, една коалиция и осем инициативни комитета. С позиция "да" са 24 политически партии, една коалиция и три инициативни комитета. С позиция "не" - 6 партии и пет инициативни комитета.

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    staska avatar :-P
    staska

    Фандъкова.


    ПОМОООООЩ!

    Нередност?
  • 2
    kotovad avatar :-|
    А.Стоянова
    • + 1

    Не случайно демокрацията се свързва с мандатност в управлението. Г-жа Фандъкова е направила хубави неща през 2-та поредни мандата, като кмет на София. Но са очевидни сериозни недостатъци в управлението на Столицата ни, като:
    1. София е най-мръсният град в ЕС;
    2. Действително "София затъва в бюрокрация";
    3. Финансите й се управляват лошо;
    4. Няма дългосрочна визия за развитие на Столицата.
    Нормално е нов енергичен, образован, почтен бълг. гражданин, кандидат за кмет на София, да бъде избран и да поеме управлението през следващия мандат.

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал