Ново място: Donuts Factory

Пловдив вече има трето заведение, което предлага ръчно приготвени донъти, скоро и такива за пиене

Donuts Factory Plovdiv отвори врати на 12 март и предлага около десет вида донъти с различен пълнеж и глазура. Не можете да седнете да ги изядете на място, но пък работното време дава възможност да се отбиете, когато пожелаете, между 10 и 22 ч. и да си купите вкусен донът за из път или за вкъщи.

Тестото за донътите се меси и пече на място, на момента и те са особено пресни и пухкави. За глазурата се използват висок клас натурален бял и млечен белгийски шоколад, а пълнежите са шамфъстък, лешников крем, ягода и др. За допълнителна украса са използвани любими вкусове като "Рафаело", "Фереро", "Орео", "Буено", "Милка" и "Тофифи".

Цените са 6.40 и 3.50 лв., като разликата идва от използваните продукти за пълнеж и глазура. Донътите от по-евтиния вариант са с по-малко украса и шоколад и са препоръката от собствениците към хората, които не са опитвали донът досега: "Ако човек иска да опита текстурата на самия донът и неговата пухкавина, то нашият донът с ягодов пълнеж и пудра захар отгоре е най-подходящият избор".

Задължително трябва да пробвате и Donut Pistachio с пълнеж шамфъстък и украса от бонбони "Рафаело", който през първия ден е и най-продаваният в заведението.

Идеята за donuts shop на съдружниците Милен и Георги се заражда още преди 4-5 години, покрай пътуванията им до Великобритания, Германия и Нидерландия, където открили колко популярни са донътите. Пътищата им все се разминавали до неотдавна, когато Милен се прибира обратно в България и двамата решават да пристъпят към реализацията на идеята. Понеже в България и в частност Пловдив нишата все още не е запълнена, решават да отворят обекта си именно тук.

Локацията е изключително комуникативна - на ул. "Гладстон", срещу Дома на културата "Борис Христов". "Първоначално нашите планове бяха да отворим към лятото, но като видяхме това място, решихме веднага да действаме", казва Милен.

Основната им група клиенти са предимно млади хора между 18 и 28 години. Няколкото гимназии в непосредствена близост са голямо предимство на местоположението. През първия ден около 40% от клиентите били чужденци, зарадвани от новината за още качествени донъти в Пловдив.

Необичайно дългото за такъв тип магазин работно време собствениците обясняват с това, че един от моловете в града е много близо и неговите посетители биха се спирали при тях на връщане от там.

През следващите месеци възнамеряват да предложат на клиентите си и няколко вида солени донъти, а в по-дългосрочен план - и донъти за пиене, които ще се разбиват като шейк.

Donuts Factory Plovdiv

ул. "Гладстон" 62

понеделник - неделя, 10:00 - 22:00 часа

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 2
    susedkata avatar :-|
    Любопитната Съседка

    Изтекоха ми лигите докато четях статията и разглеждах картинките.

    Нередност?
Нов коментар