Ново място | "Слънчоглед" на нов адрес

"Направи си сам" опция и кът за деца в култовия магазин за художнически материали

Магазин "Слънчоглед" е отворен през 1995 г. във Варна. В него, най-общо, се предлага всичко за рисувателно и декоративно творчество. Осем години по-късно, през 2003 г., се появи и магазинът в София, на ул. "Иван Вазов". Всички, които сме влизали в него дори само за зяпане, помним групата хлапета, които обслужваха с впечатляваща скорост и осведоменост. За кратко време успяха да си спечелят и много, и лоялни клиенти.

Стъпвайки върху тази солидна фен база и опит, през 2011 г. отвориха и един "Слънчоглед" в Камден в Лондон. Голям, двуетажен, работещ на пълни обороти. И така до пандемията.

Междувременно, вече от седмица, "Слънчоглед" е с нов софийски постоянен адрес, който е на ул. "Марин Дринов". Екипът, духът и обслужването са си същите и за радост на квартала тук са направили едно просторно, светло, удобно, и изобщо - охотно място.

Основният принцип, който "Слънчоглед" следва, е да внася марки "вечна класика" и да предлага продукти, които в максимална степен не оставят вредна следа. Ще видите много продукти на 125-годишната нидерландска фабрика за художнически материали Royal Talens, удостоена със званието Royal, което се дава само по лична преценка на кралското семейство на компании с доказано качество и устойчиви практики. Ще видите и предимно разграждащи се материали или такива като шеллакът (специална смола за защита на дърво, музикални инструменти, кожа) например, който се прави по древна технология от изпражнения на калинкоподобни буболечки.

Кратка разходка из подредените под ъгъл ефирни етажерки, копирани изцяло от магазина на лондонската "Тейт Модърн": вдясно са нещата за тийнейджърите и всичко, което им трябва да променят тениска, торба, всякакъв порцелан или стъкло. В централната част са скицниците, несесери, бележници, тефтери.

В дясната част на дъното на магазина ще има специално обособен и обезопасен кът за детско творчество. Или мястото, където спокойно да си оставите детето да се забавлява, докато си разглеждате.

На стената в дъното следват бои, бои, бои - за платно, хартия, дърво, текстил, стъкло, метал. Всички са с гаранция за постоянство на текстурата и цвета от 25 до 100 години. Водните са на споменатата Royal Talens. Rembrandt е най-високият й клас. През соца СБХ имал договор с тях, но боите получавали само сещате се кои. За останалите Rembrandt си оставал блян.

Добре е, че има цяла отделна секция "блясък" със златни листчета, брокати, конфети и пайети. Зад тях е прозорецът, от който в момента се разкрива приказна пролетна градина.

Какво правим ние, хората със силно желание за творчество и без грам талант? "Взимате наготово идеи от Инстаграм и ни питате как да ги изработите" е съветът от хората в "Слънчоглед".

За Великден предлагат различни цветове и дебелина тел, на която може да закачате цветни фигурки, които се продават в различни комплекти. Може да висят на прозорец, над масата или от клончетата върба. Същото може да направите с готовите метални обръчи или звезди, които могат да се украсят с каквото ви хрумне.

Моят съвет е: посипано с брокат или пайети, всичко изведнъж започва да върши работа. Другият ми е съвет е да вземете и да влезете дори само заради прозореца към красивата градина.

ул. "Марин Дринов" 12, входът е откъм "Васил Априлов"

понеделник - неделя от 10 до 19 ч.

Все още няма коментари
Нов коментар