Коронавирус в България и по света
Коронавирус в България и по света
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
1 споменавания в статии

Строител на капитализма: Николина Ангелкова

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Бившият министър на туризма в правителството на ГЕРБ и приближена до Валентин Златев се оказа изненадващо на някои от снимките, разпространени покрай скандала с бившия главен секретар на МВР Живко Коцев. На някои от тях на летище София е заснет Коцев (в компанията на Ангелкова) да получава кутия със скъп швейцарски часовник.



Според публикации в медиите, както и видимо от снимките, двамата не са непознати. Това обаче очевидно не е нещо, което самата Ангелкова помни. "Тя няма спомен за такова нещо. Тя не се разпознава", заяви днес след разпита градският прокурор на София Илиана Кирилова. Сега ще има експертиза, за да се потвърди, че е тя.

В първия си пост по темата отпреди две седмици, Ангелкова уточни, че "познавам Коцев от по-малко от година" и са се виждали само на "публични събития". Показването на скъп часовник на камера в кола, в която двамата вероятно отиват на ваканция предвид облеклото, очевидно трудно отговаря на дефиницията "публично събитие".

След като се превърна в "министър на шезлонгите и чадърите", Ангелкова напусна правителството по време на протестите от 2020 г., заедно със знаменитата смяна на "министрите на Пеевски", както тогава стана известна чистката в кабинета "Борисов". Кариерата ѝ (както и външният ѝ вид) обаче претърпя изненадващо развитие, като тя заяви преди време, че е назначена за съветник в инвестиционното министерство на Саудитска Арабия. Така екстравагантните пътувания, с които стана известна още като министър, вече имат друго обяснение.

А иначе Валентин Златев не е забравил за нея - и в края на миналата година тя е вписана като независим член на съвета на директорите на "Тера уей инвестмент груп", чийто действителен собственик според Търговския регистър е регистрираната в Никозия "Тера уей холдинг лимитид". Съветът на директорите се оглавява от бившия изпълнителен директор на "Лукойл". В "Тера уей инвестмент груп" влизат повечето от хотелите, собственост на Златев.

Намерен е 1 резултат.

23 апр 2024 Капитал
<b>Строител</b> <b>на</b> <b>капитализма</b>: <b>Николина</b> <b>Ангелкова</b>
// Имена /

Строител на капитализма: Николина Ангелкова

е заснет Коцев (в компанията на Ангелкова) да получава кутия със скъп5295 прочитания

    Още от Капитал
    Наемопад при софийски жилища

    Свитото търсене сваля офертните цени. При предоговаряне се стига до 20 - 30% отстъпка за период между един и три месеца

    20% лято

    Морският туризъм се потапя в най-тежкия си сезон, който в най-оптимистичния сценарий ще изпари половината приходи

    Борсово V-ъзстановяване

    След резкия спад дойде и бърз ръст на индексите, но те все още са под историческите си върхове от февруари

    Нито един път не води към сараите на Доган

    Как за пореден път властта се постави в услуга на почетния лидер на ДПС

    Гордост без предразсъдъци

    В несигурни условия Sofia Pride и други световни ЛГТБ събития продължават онлайн

    Децата (не) са добре

    Ефектите на пандемията и изолацията върху малки, големи и още по-големи