🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Домашно кино

Какво ново в стрийминг платформите и на малкия екран

News of the World

Актьорът Том Ханкс и режисьорът Пол Грийнграс ("Полет 93", "Ултиматумът на Борн") се събират отново след "Капитан Филипс". Ханкс влиза в ролята на друг капитан - Джеферсън Кайл Кид, вдовец и ветеран от три войни. Пет години след края на Гражданската война в САЩ той обикаля от град на град, разказвайки истински истории, докато пътят му не се пресича с Джоана - 10-годишно момиче, взето, отгледано и възпитано от членовете на индианското племе кайова като една от тях. Подивялото дете е спасено от американската армия и трябва да бъде върнато на законните ѝ леля и чичо, така че Кид приема задачата да я придружи до дома й. Филмът, чието действие се развива в Дивия запад през 1870 г., е адаптация на едноименния роман на Полет Джайлс.

Премиера, Netflix, 10 февруари

Жизнени показатели

Новата документална поредица на "HBO Европа" от три части представя дълбок, трогателен и приповдигнат портрет на живота в болница "Парк Таули" в град Сабадел, намиращ се на 20 км от Барселона. Действието се развива в продължение на няколко седмици между март и юни 2020 г., а режисьорът Феликс Коломер изследва физическите и емоционалните предизвикателства, пред които са изправени пациентите и здравните работници не само на работното място, но и у дома със семействата и близките си.

Премиера, HBO GO, 7 февруари

Malcolm & Marie

Създателят на сериала "Еуфория" Сам Левинсън избира отново Зендая за главната роля в актуалния си "карантинен" проект и най-новата филмова продукция на Netflix в черно-бяло, разказваща "историята на любовта". Партньор в интимната история е Джон Дейвид Вашингтон ("Тенет", BlackKklansman), влизащ в ролята на холивудския режисьор. Той и приятелката му са в напрегнато очакване на критиката след премиерата на новия му филм. Тяхната връзка вече е подложена на изпитание и вечерта прелива в откровения, дълбочина в едно пространство, разделено между двамата, и предизвикателствата на модерното общество.

Премиера, Netflix, 5 февруари

Европа отвисоко

Перспектива, която никога досега не сте виждали. Шест едночасови епизода показват изумителни гледки към най-забележителните културни и географски обекти на континента ни чрез зрелищни въздушни пътешествия. От Акропола в Гърция, където се извършва основна реставрация; най-голямата ферма, разположена на покрив в Париж; най-голямата ледена пързалка на континента в градския парк на Будапеща до строителството на моста "Чанаккале" в Западна Турция, който ще свърже Европа и Азия, и др. - тази документална продукция с всеобхватен достъп по въздух излага на показ традиции, иновации и открития, които продължават и до днес да оформят облика на модерните нации.

Премиера, National Geographic, 7 февруари, 22:00 ч. Ще се излъчва всяка неделя.