🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Домашно кино

Какво ново в стрийминг платформите и на малкия екран

Penguin Bloom

Историята е по действителен случай. Номинираната за "Оскар" Наоми Уотс влиза в ролята на Сам Блум - майка, чийто свят се преобръща, след като инцидент я парализира. Тя, съпругът й Камерън (Андрю Линкълн) и техните три малки момчета се борят да се приспособят към болезнената нова ситуация. Ненадейно в техния свят се появява необичаен съюзник под формата на бездомна сврака, която те наричат Пингвин заради черно-бялото оперение. С пристигането на птицата настъпва дълбока промяна в живота на Сам и тя започва да се учи как да заживее пълноценно отново. Един портрет на семейство, намиращо път през кризата, едновременно трогателно и сърцераздирателно с въздействащи актьорски превъплъщения. Филмът е по австралийската книга Penguin Bloom на Брадли Тревър Грийв.

Премиера, Netflix, 27 януари

The Sister

Психологически трилър в четири части, режисиран от Найл Маккормик и адаптиран от Нийл Крос от собствения му роман "Погребение". Крос е британски романист и сценарист, популярен като създателя на сериалите "Лутер" и "Безмилостно слънце". В центъра на съвременната история за духове е мъж на име Нейтън (Ръсел Тоуви), който на пръв поглед има всичко - любяща съпруга, уютен дом и кариера. Но и спомен - той не може да забрави една фатална вечер, когато на парти умира жена на име Елиз. Единственият, който знае какво наистина се е случило, е старият му ексцентричен приятел Боб. Години след случката именно Боб се появява на прага му с шокиращи новини, предизвиквайки поредица катастрофални решения.

Премиера, Hulu, 22 януари

Еуфория: Специално II: Джулс

Вторият от двата специални епизода на сериала. В първия видяхме (и най-вече слушахме) какви мисли за живота, наркотиците и смъртта си споделят Ру и Али. Новата част е посветена на Джулс (Хънтър Шафър), която също по време на коледните празници размишлява за случилото се през изминалата година. Шафър дебютира като косценарист и копродуцент на епизода.

Премиера, HBO, 25 януари, 19.55 ч. и 27 януари, 22:50 ч.

Blown Away

Едно от може би най-странните състезания. Десет майстори на стъклото демонстрират своите висши умения в буквално горещи предизвикателства. Те трябва да изработят скулптури по тема за време, за да спечелят 60 000 долара и титлата шампион. Подобно реалити може и да повдига доста въпроси, но е факт, че процесът по създаването на стъклени произведения е пир за очите и удобен момент да научим повече за занаята.

Премиера, Netflix, 22 януари

Случаят "Ричард Джуъл"

Режисьор и продуцент на този филм от 2019 г. е Клинт Истууд, за чиято направа популярният актьор стъпва на статията "Американски кошмар: Баладата за Ричард Джуъл" на Мари Бренър във Vanity Fair от 1997 г. и книгата "Заподозреният" с автори Кент Александър и Кевин Салуен. Историята е биографична и е за Ричард Джуъл - охранителят, който открива бомбата по време на олимпиадата в Атланта през 1996 г., спасява много хора и се превръща в герой. Само за дни обаче той се превръща в основния заподозрян на ФБР, а пресата и обществото го превръщат от герой в злодей. Животът му е съсипан. Той се обръща за помощ към независимия адвокат Уотсън Брайънт, който започва с постоянство да работи за доказване на невинността му... В ролята на адвоката е носителят на Оскар Сам Рокуел ("Три билборда извън града"), а Ричард Джуъл е Паул Уолтър Хаузър ("Аз, Тоня"). С излизането си филмът предизвика скандал заради разработения образ на журналистката Кейти Скръгс, в чиято роля влиза Оливия Уайлд.

Премиера, HBO GO

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    mr_mart7iny avatar :-|
    Martin Mitev

    Случаят "Ричард Джуъл" - наскоро гледах филма, макар че е малко тъжен си струва !

    Нередност?
Нов коментар