🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Домашно кино

Какво ново в стрийминг платформите и на малкия екран

Мер от Ийсттаун

Талантливата Кейт Уинслет влиза в ролята на детектив Мер Шиън в новия лимитиран сериал на HBO. Работата я отвежда в малко градче в Пенсилвания, където трябва да разследва разтърсващо убийство. Освен с психологическите професионални предизвикателства, пред които е изправена, тя трябва да се справи и със своя разпадащ се личен живот. Според стрийминг платформата поредицата показва тъмната страна на малките общности и как семейството и трагедиите от миналото определят нашето настояще. Създател на сериала е Брад Ингълсби (Run All Night, American Woman и др.), а режисьор е Крейг Зобел (Compliance, "Ловът"), участват още Щейт Уинслет, Джийн Смарт, Гай Пиърс.

Премиера, HBO, 19 април, 22:00 ч. и в HBO GO

Songbird

Мислите си, че ковид-19 скоро ще отшуми? Няма място за оптимизъм, смята продуцентът Майкъл Бей, който стои зад новото пандемично филмово заглавие. Вирусът вече e ковид-23, мутирал е и унищожава милиони човешки животи, а оцелелите са затворени за четири години. Заразените американци са насилствено изкарвани от домовете им, принудени са да влязат в карантинни лагери, известни като Q-зони, от които няма спасение. В центъра на историята са двама влюбени, които се опитват да поддържат връзката си от разстояние, докато не става ясно, че Сара се е заразила и наемници се опитват да я вкарат в лагерите, а снабденият с естествен и рядък имунитет неин любим Нико се опитва да я спаси. В ролите са КейДжей Апа, София Карсън, Крейг Робинсън, Брадли Уитфорд, Петер Стормаре, както и Деми Мур.

Премиера, Hulu, 16 април

В дивата пустош с Беър Грилс

Нов, шести, сезон на популярната приключенска поредица. Световноизвестният оцеляващ Беър Грилс се завръща към дивото, за да тества психическите и физическите граници на нова група знаменитости, а именно: Тери Крюз, Кийгън-Майкъл Кий, Антъни Маки, Даника Патрик, Дани Трехо, Рейн Уилсън и Боби Боунс. Всяка седмица един от тях ще напуска удобствата и лукса на дома си, за да се изправи срещу някои от най-екстремните условия в света, да победи страховете си и да тества възможностите си, а понякога и да опита от не толкова вкусните природни деликатеси.

Премиера, National Geographic, 18 април, 22:00 ч.

Sasquatch

Когато през 1993 г. разследващият журналист Дейвид Холтхаус посещава Северна Калифорния, чува история, която го преследва дълго време - че в близка до него ферма са намерени телата на трима мъже с откъснати крайници, атакувани и разкъсани от митичното създание Голямата стъпка. Този документална поредица в три части разказва "най-странната история", която журналистът твърди, че е чувал. Двадесет и пет години по-късно той се връща в района, наречен Emerald Triangle, в търсене на доказателства, които биха могли да доведат до истината за случилото се в нощта на убийството. А историята се оказва още по-шантава и ужасяваща.

Премиера, Hulu, 20 април

Най-опасните ситуации в света

Тринадесет едночасови епизода показват спиращи дъха кадри от всевъзможни ситуации - от инциденти при извършването на разрушителни дейности до шофьор, получил удар, докато превозва пълен с пътници автобус. В поредица, посветена на драматични видеоклипове, всеки епизод се фокусира върху отделна тема - с лични истории от лица, замесени или засегнати от инцидента, представен в предаването.

Премиера, National Geographic, 19 април, 21:00 ч. всеки понеделник в същия час

Все още няма коментари
Нов коментар