🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Домашно кино

Какво ново в стрийминг платформите

Blood Brothers: Malcolm X & Muhammad Ali

Филмът Blood Brothers: Malcolm X & Muhammad Ali разглежда фаталното приятелство между легендарния шампион по бокс Мохамед Али и активиста за правата на афроамериканците в САЩ Малкълм Екс; двамата са определяни като най-влиятелните фигури в историята на чернокожите. Режисьорът Маркус Кларк показва рядко срещани архивни кадри. По Netflix, премиера 9.09

"11 септември: Един ден в Америка"

По случай 20-ата годишнина от терористичния атентат в САЩ National Geographic заедно с 9/11 Memorial and Museum създават поредицата "11 септември: Един ден в Америка". В нея са включени разказите на свидетелите, заявката е за разглеждане всички аспекти от трагичния ден в дълбочина: с уважение към близките на жертвите и смелостта на героите, които са помагали, както и травмите на оцелелите.

По National Geographic, премиера на 1.09, пет епизода по 60 мин. От 22 ч.

"Древен Апокалипсис"

Нов документален сериал от шест епизода се опитва да отговори на въпроса защо великите цивилизации са загинали. Ще се разглеждат новите научни изследвания около легендата за Содом и Гомор, за Месопотамия и цивилизацията на маите. Изследователите проучват дали природни бедствия или войните са предизвикали края им. Може ли да се поучим от историята и тя да ни е предупреждение.

По Viasat History от 6.09, всеки ден в 22 ч.

Все още няма коментари
Нов коментар