Календар: БГ дизайн, въртене на огън, мъпет шоу, празнична доза класика

Коледен концерт с маестро Найден Тодоров
Коледен концерт с маестро Найден Тодоров
Коледен концерт с маестро Найден Тодоров
Коледен концерт с маестро Найден Тодоров

17.12

Галерия Стриндберг. Режисьорът Крис Шарков изгражда новия си театрален спектакъл върху част от пиесите на един от най-значимите автори на модерността - Аугуст Стриндберг. Изборът пада върху "Кредитори", "По-силната" и "Игра-сън", а действието се развива в галерия за съвременно изкуство и обединява три различни истории - любовен триъгълник между художник, писателка и завърнал се от миналото преподавател по мъртви езици; среща между две актриси и историята на човек, който години наред чака любимата си на служебен вход. С участието на Димитър Николов, Мак Маринов, Биляна Георгиева, Славена Зайкова и Александър Узунов. Театър "Азарян", 19:00 ч.

17.12

Solar Christmas. Емблематичното парти събитие на Yalta Club събира любими техно и хаус артисти, а сега и артисти в една изцяло нова Hip-Hop & Trap зала. Хедлайнерът в нея Lil Pump идва за първи път в България. В други две зали ще звучат техно сетове от Victor Calderone, Chris Liebing, Mark Knight, дуото Solardo, Liubo Ursiny и Stephen Popov. Интер експо център, 22:30 ч. Билети от мрежите на EpayGo, в Yalta Club, както и на входа на събитието, 50 - 100 лв.

17 - 22.12

Christmas Wrap Up Market. 70 български дизайнери ще представят своите произведения - красиви и неповторими идеи за подаръци, напълно опаковани и надписани за коледно-новогодишните празници. В рамките на шест поредни дни на щандовете ще бъдат Nula, Creo Jewelry, Tulips, Пешкир, Liys, UnderGround Oasis, ZinaArts, Valem, Lash, Jar & Jam, In Volo, Wildlunas, I/tems, Solidifique, Zemya, Bee My Bloom, AllGoods Store, Clout Maïson, LoftArt27, Greek Philosophy и много други. Галерия Оборище 5; 11:00 - 19:00 ч., вход свободен.

17 - 19.12

Коледа 11½ - мини арт фест. Празник преди празника в район "Слатина" - на открито и посветен на огъня и топлината. Програмата започва в петък в 17:00 ч. и включва огнени инсталации, шоу и пърформанси, творчески и циркови работилници за въртене на огън, жонглиране, както и базар. Акцент в събота е "Раздумка с кмета" - открита среща на гражданите с Георги Илиев, кмет на "Слатина" (13:00 - 14:00 ч.) и пънк-джаз концерт The Bedlam Club (19:30 ч.). Стадион "Академик" - "Гео Милев", 17:00 ч.

---- 17 и 18.12

Бал в Савоя. Премиера на празнично вариете по оперетата на Пол Абрахам, разказващо любопитна история за любовен триъгълник по неволя. Един бохем се влюбва и задомява, опитва се да сложи край на предишния начин на живот, но това се оказва много трудно. Под режисурата на Георги Динев, с хор, балет и оркестър на Опера Пловдив с диригент Владимир Бошнаков (гост). Пловдив, Градски дом на културата "Борис Христов", 19:00 ч.. Билети от мрежата на Eventim и в билетен център пред община Пловдив, в туристически информационен център на пл. "Римски стадион", билетна каса на Античен театър: 16 лв.

17, 18 и 23.12

Коледен концерт с Найден Тодоров. Под палката на бележития диригент ще звучат произведения от Щраус, Калман, Бизе, Пучини, Брамс, Хачатурян и др. Солисти в празничната програма с участието на оркестър на Държавна опера - Варна, са Мария Павлова, сопран, Жана Костова, сопран, и Свилен Николов, баритон. Варна, ФКЦ, 19:00 ч., билети от мрежата на Eventim и ТМПЦ Варна: 15 - 40 лв.

18.12

"Маргаритка" с Дядо Коледа. Деца и родители са поканени на коледно мъпет шоу, караоке и много танци за децата със специален гост Дядо Коледа. Танци, вълшебни истории и усмивки с образите на Биби, Мими, Маргаритка и Бухалчо, които са подготвили и специални подаръци и изненади. The Steps, 10:30 ч., вход: 10 лв., предварително от www.ticketportal.bg

18 и 19.12

Дом на каузите. Над 50 популярни личности - лица от родната музикална, театрална и телевизионна сцена, се събират заедно в името на благотворителен базар. В него те ще застанат зад своите каузи и ще ги подкрепят по възможно най-личния начин - дарявайки приходи от продажбата на свои вещи и изкуство. Това ще е базар за секънд хенд дрехи и аксесоари, хенд мейд фестивал, книжен базар и сцена за таланти. Част от каузите, които ще бъдат подкрепени, са тези на Българския фонд на жените, "Оле-мале", Съюз на глухите, множество екокаузи, както и такива, свързани с лечение на деца, бездомните животни и др.. Ще има и съпътстваща музикална програма и шоу. Сцената на Парк-театър "Борисова градина", 11:00 ч., вход свободен.

18 и 22.12

Аве Мария - празничен концерт с Люси Дяковска. Певицата събира емблематични песни за Коледа и Нова година от всички краища на света, музикални шедьоври от Франция, Англия, Америка, България, Русия, истории за любов и надежда. На сцената тя ще си партнира с Плевенската филхармония и Националния филхармоничен хор с диригент Димитър Косев. На 18 декември в София, зала "България", 19:00 ч., на 22 декември във Варна, ФКЦ, 19:00 ч., билети от мрежата на Eventim и на касите: 30 - 55 лв.

19.12

Opera D'amore. Как изглежда операта на 21 век? Ето така - с 3D мапинг, холограми, интерактивни декори, звук и осветление от последно поколение и дизайнерски костюми, или всичко онова, което ще можете да видите в неповторимия спектакъл във вторник. С участието на Хосе Карерас, Мария Гулегина, Марко Берти, Надя Кръстева, Кирил Манолов, Росен Ненчев, Илина Михайлова и Емил Павлов, както и оркестъра и хора на Софийска опера и балет с диригент маестро Давид Хименес. Зала "Арена Армеец", 19:00 ч., билети от мрежата на Eventim, EasyPay и https://ipass.bg: 50 - 160 лв.

20.12

Поетите Live Stream Коледа. Специално издание на събитието, за което, ако не успеете да се снабдите с билети, може да гледате онлайн. То ще се излъчва директно в платформата https://poetite.bg.live

21 и 22.12

Коледен концерт на Vienna Schonbrunn Orchestra. В навечерието на Коледа световноизвестният оркестър на двореца "Шьонбрун" - Виена, пренасят чара на празничната австрийска столица в България с прецизно поднесена програма, качествен звук и виртуозни изпълнения. Под диригентството на Ръсел Макгрегър двадесет и четиримата оркестранти и двамата солисти ще направят Коледа наистина специална, изпълнявайки класически произведения на Хайдн, Шуберт, Моцарт, Щраус и др. На 21 декември в София, зала 1 на НДК, 19:00 ч., и на 22 декември в Пловдив, Комплекс С.И.Л.А., 19:00, билети от мрежата на Eventim и на касите: 25 - 120 лв.

22.12

"Светът е Коледа" - празничен концерт с Орлин Павлов. Пловдивската публика е поканена на концерт със специалното участие на поп изпълнителя. Ще звучат произведения на Чайковски, Щраус, Лехар, Щраус, Офенбах, Хъмпърдинк, Маскани под диригентството на Григор Паликаров. С оркестъра и хора на Опера Пловдив, Хор на пловдивските момчета "Стефка Благоева" с диригент Милка Толедова, вокална група на академия Опера Пловдив. Пловдив, Градски дом на културата "Борис Христов", 19:00 ч., билети в мрежата на Eventim и касите.

22.12

Списък на всички страхотни неща. В пиесата на Дънкан Макмилан едно дете прави списък на всички страхотни неща, заради които си струва да се живее. Прави го, за да спаси майка си от непрекъснатите й опити за самоубийство. Детето пораства и се превръща във възрастен, но списъкът продължава да расте. Моноспектакъл на Милко Йовчев с режисьор Боряна Йовчева. Yalta Art Room, 19:30 ч.

23.12

Коледна оратория с маестро Ервин Ортнер. Емблематичното произведение на Бах в изпълнение на Софийската филхармония, Националния филхармоничен хор и солистите Йохана Кроковай, Матиас Хелм, Михаел Новак и Урсула Лангмайер. Диригент ще е признатият за един от водещите хорови диригенти в света виенчанин Ервин Ортнер. Билети в мрежата на Eventim и на касите, 19:00 ч., 30 - 55 лв.

Все още няма коментари
Нов коментар