🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Календар: За животните с музика, специалитетите на Аляска, даркуейв парти

14.01

Благотворителен концерт в подкрепа на бездомните животни. Няколко музикални изпълнители се качват на сцената на софийския клуб "Строежа", за да станат част от събитие, подкрепящо бездомните животни. Следват изпълнения на: Dead Man's Hat (акустично), Мила Робърт, Jin Monic, Ali Abdala (акустично). Клуб "Строежа", 22:00 ч., билети от мрежата на Eventim - 15 лв. предварителна продажба, 20 лв. на място.

14.01

Приказката P.I.F. - невиДИМО. Един специален концерт, а не просто част от поредицата музикални вечери в памет на Димо, по време на който организаторите ще се опитат да пресъздадат присъствието на вокалиста чрез магията на сценичните изкуства. Гост музиканти ще са Ерсин Мустафов, Владимир Михайлов, Никеца, Виктор (Gabana) и Михаела Ненова - цигулка. Sofia Live Club, Билети в мрежата на Eventim и партньорските каси на цена 20 лв, на място в деня на концерта ще са 25 лв.

15.01

За големите мечти в съвременното изкуство (част 2). Втора част на визуалния разказ на изкуствоведите Радослав Механджийски и Теодора Константинова. Те ще ви разкрият някои от най-вълнуващите проекти на съвременното изкуство, предизвикали въображението, търпението и дързостта на художници, готови на всичко за осъществяването им. "Дом на киното", 16:00 - 18:00 ч., билети: 10/12 лв. Може да се гледа и онлайн, инструкциите на www.ARTandCulture.today

15.01

Оперетно вариете: Подари мечта. Един по-различен спектакъл на Музикалния театър, в който солистите и балетът ще изпълнят откъси от любими филмови мюзикъли, оперетни ще са само част от танцовите номера - канкан, валс и чардаш. Ще чуем едни от най-големите попхитове в съпровод на Оркестъра на Музикалния театър, а сцената ще се изпълни с акробатични изпълнения, циркови илюзии и атрактивна мултимедия. Национален музикален театър "Ст. Македонски", билети от https://tickets.musictheatre.bg/ и на касата, 19:00 ч.

15.01

Д-р Шребер. Премиера на втория епизод от театралния сериал "Катарзис", представящ сценични драматизации на едни от най-вълнуващите и заплетени случаи на психично болни пациенти, описани от основателя на психоаналитичната парадигма Зигмунд Фройд. Текстът на пиесата е авторска интерпретация, вдъхновена от книгите "Мемоарите на един нервно болен" на Даниел Пол Шребер (1902) и "Председателят Шребер" - един случай на параноя на Зигмунд Фройд (1911). Yalta Art Room. Билетите в мрежата на epaygo.bg, 19:30 ч.

17.01

Гренландия и Аляска: преживяването на ледената приказка. Разказ от първа ръка за най-големия остров на света. Людмил Дуков ще запознае с приключението по достигането му и ще сподели кой е най-добрият начин да се обиколи острова, може ли да се видят китове, какъв е местният специалитет и защо мирише ужасно. Спомени и съвети и за Аляска, където Дуков посещава един от най-големите ледници - Менденхол, наблюдава китове, минава през гората Тонгас, наслаждава се на гледка към най-високия връх Денали и кара по магистралата Далтон, за да достигне до Северния полярен кръг. "Клуб на пътешественика", 19:30 - 21:00 ч., Билет: 9 лв. /в цената е включена напитка по избор от бара

18.01

33. Първи самостоятелен спектакъл на актрисата Силвия Станоева, която е автор на текста и работи сама върху поставянето му. Героинята й Сузи Сю е прохождаща актриса, която работи в куриерска фирма, но мечтае за голямата сцена и за светло бъдеще. Седмица преди 33-ия си рожден ден тя се затваря в дома си, защото вярва, че Господ ще я посети и иска да му измисли спектакъл, с който да го впечатли и, може би, да заслужи правото да изпълни своята мисия. Моноспектакъл за самотата, за аутсайдерите мечтатели и за мечтанието за по-добър и по-красив живот. Галерия "Етюд", 19:30 ч.

18.01

Трите изстрела. Старозагорският театър представя премиера на текст на Агата Кристи. Сюжетът е типичният за авторката - непредсказуем и интригуваш. В един прекрасен богаташки дом влиза непознат човек, заблудил се в буря. Вижда убит възрастен в инвалидна количка. Срещу него с пистолет в ръка стои млада, безпомощна жена, която признава, че го е убила. Обаче за убийци ще се самообявяват още хора. Има ли изобщо убиец и кой е той? Режисьор е Невена Митева, с участието на Светла Тодорова, Александър Бориславов, Галя Александрова и др. Стара Загора, Драматичен театър "Гео Милев", 19:00 ч., билети: 8 / 14 лв.

18 и 19.01

Кървава сватба. Премиерна постановка на Варненския театър по пиесата на испанския поет и драматург Федерико Гарсия Лорка. "Кървава песен" е първата творба от неговата т.нар. селска трилогия, която продължава с "Йерма" и завършва с "Домът на Бернарда Алба". Историите в нея се развиват в андалуски села, родния край на Лорка, и са инспирирани от действителни случаи. Режисьор е Стоян Радев Ге.К., а в ролите са Христина Джурова, Станислав Кондов, Александър Евгениев, Веселина Михалкова, Пламен Димитров, Миглена Везирова и др. Варна, Драматичен театър "Ст. Бъчваров", Основна сцена, 19:00 ч.

19.01

Даркуейв парти + прожекция на филма "30 години след Димитър Воев". Вечер, в която може да гледате 35-минутната лента по идея и сценарий на Владимер Царчински и с участието на Светослав Битраков - Слав, Пенчо Попов - Чугра, Петър Попов ("Атлас"), Константин Гюров - Хосе, Димитър Енгибаров, Иван Юруков, Иван Шентов, Антоний Димов, Йон Марс, Рая Владимирова и Дими Дедиков. Идеен консултант е Нели Недева-Воева, чиито архивни фотографии и видео кадри гледаме във филма. Преди и след него - парти с даркуейв, пост пънк, синтуейв под селекцията на Vladi Mer (Neu Events). Клуб "Строежа", 20.30 ч., прожекция: 22.30 ч. Билети от мрежата на Eventim: 5 лв., на място: 7 лв.

20.01

Светлин Русев и Емил Табаков. Виртуозният цигулар ще изпълни за първи път в София "Концерт за цигулка и оркестър" от Емил Табаков под палката на самия автор. Диригентът и композитор пише своя концерт за цигулка специално за Светлин Русев и за Фестивалния оркестър на фестивала "Мартенски музикални дни" през 2019 г. В програмата е и "Фантастичното дюкянче" от Оторино Респиги. Зала "България", 19:00 ч.

Все още няма коментари
Нов коментар