Домашно кино: филм за Алексей Навални, нов сезон на Stranger Things

"Навални"

Документален филм на режисьора Даниел Роер за руския активист Алексей Навални, оцелял при покушение чрез отравяне със смъртоносен нервнопаралитичен агент през август 2020 г. Осъзнавайки рисковете за безопасността си, той доброволно се завръща в Русия на 17 януари 2021 г. и е арестуван веднага след кацането си в Москва. Лентата показва смелостта и безкрайната борба за демокрация на Навални.

Премиера, HBO и в HBO Max

Stranger Things 4

Изминаха три дълги години от края на последния сезон на един от най-успешните сериали на Netflix. Времето е изминало и за героите - групата приятели вече се е разпаднала, Eleven (Единадесет) и семейство Байерс са се преместили в Калифорния, Хопър е в руски затвор, а всички останали - вече младежи, са в Хоукинс, щата Индиана. Но независимо от мястото, на които се намират, нова, свръхестествена заплаха, успява да ги намери.

Премиера, Netflix, първа част - 27 май, втора - 1 юли

Night Sky

Научнофантастична драма с носителите на "Оскар" Сиси Спейсек и Дж.К. Симънс. Поредицата разказва за съпрузите Ирен и Франклин, които откриват в задния си двор портал, водещ до необитаема планета. Но над тайният им интергалактически рай надвисва опасност с появата на загадъчен млад мъж на име Джуд.

Премиера, Amazon Prime

Love Death and Robots 3

Въздействащата анимационна антология на Тим Милър и Дейвид Финчър, която далеч не е предназначена за деца, е вече налична с всичките й осем епизода в Netflix. 20-минутни части в жанрово разнообразие от черна комедия до хорър фантастика ни пренасят сред смущаващи светове, въображение, насилие и неочаквани обрати, подчинени на една от заглавните теми - любов, смърт и/или роботи. Продуцент е Дейвид Финчър.

Премиера, Netflix

Все още няма коментари
Нов коментар