🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Домашно кино | Сериал за съперничеството между Кристиан Диор и Коко Шанел и документален филм за Зеленски

Какво ново по стрийминг платформите

The New Look

Проследяваме възходa на френския дизайнер Кристиан Диор и модната му къща в новия сериал на Apple TV+. Главните роли в него са поверени на Бен Менделсън и Жулиет Бинош, която се превъплъщава в образа на Коко Шанел - основния опонент на Диор през 50-те-години в Париж, чието влияние заплашва да детронира Chanel като най-известната модна къща в света. Сериалът се фокусира върху съперничеството и острия конфликт между двамата, формирани от полюсно различното виждане за облеклото на жената, и се опитва да пресъздаде без особено задълбочаване комплексността на историческия момент, в който живеят и творят дизайнерите. В сериите присъстват и други емблематични моделиери - Пиер Балмен (Balmain) и Кристобал Баленсиага (Balenciaga).

Премиери, Apple TV+, 14 февруари

Суперсила

Точно година след премиерата му на международния филмов фестивал "Берлинале" гледаме на стрийминг екрана документалния филм - поклон пред Володимир Зеленски, режисиран съвместно от Шон Пен и Арън Кауфман. Всичко започва като идея за разказ за един комедиен актьор, превърнал се в президент на Украйна. Вместо това обаче на 24 февруари 2022 г. екипът става свидетел как се пише история. Докато снимат в Киев, Шон Пен и Арън Кауфман виждат с очите си руската инвазия и трансформацията на Володимир Зеленски в един от най-значимите съвременни военновременни лидери. След общо шест пъти посещения, максимално потопени в събитията, те създадат портрет на решителността и храбростта на президента на Украйна, както и героизма на хората, които се борят за страната.

Премиера, HBO Max, 22 февруари

Avatar: The Last Airbender

Игрална поредица - римейк на детската анимация Avatar: The Last Airbender, излъчвана в периода 2005 - 2008 г. по Nickelodeon. Сериалът се развива в свят, разделен от четири нации: вода, огън, въздух и земя. Те са живели в хармония с един Аватар, който опазва мира и владее и четирите елемента, но всичко се променя, когато Огнената нация атакува и изтребва всички номади на Въздуха. Сто години по-късно младият номад на Въздуха Аанг, последният от своя народ, се пробужда, идвайки като последна надежда за възстановяване на мира.

Премиера, Netflix, 22 февруари