🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Фотогалерия: Как вълноломът на Чукалята стана марина за яхтите на Доган

Само за три години и с помощта на държавата малкият кей на бившата ветроходна база на "Нефтохимик става 230-метров пристан в сараите на Доган

Йово Николов
от Йово Николов
7833 прочитания

Само за три години и с помощта на държавата малкият кей на бившата ветроходна база на "Нефтохимик става 230-метров пристан в сараите на Доган. В интервю за "Капитал" кметът на Бургас Димитър Николов заяви: "Пристанът, който визирате, е със статут на частна собственост - по документи хидротехническо съоръжение".

Миналата събота ветроходци, рибари и други свободни хора направиха опит да аостират там с лодките си и това, което видяха, със сигурност на беше вълнолом, а луксозна марина Според разследване на сайта bivol.bg съоръжението е построено межде февруари 2018 и ноември 2019 г. "Институцията, която трябва да съгласува това строителство в акваторията, която е изключителна държавна собственост, е МРРБ", обръщат внимание от сайта. Той е бил "узаконен" със заповед от февруари 2020 година на Службата за геодезия, картография и кадастър - Бургас, но не е отбелязано чия собственост е.

Освен това не е нанесен на кадастралната карта, което означава според закона, че не може да бъде приет. В петък в интервю за близката до властта "Нова ТВ" коалиционният партньор на ГЕРБ, лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че пристанището е незаконно.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар