И да, част от нея е уловена в България, транспортирана до гръцките борси, и след това закупена и доставена в българските магазини като "гръцка" ... Но за това не пишете нищо.
Гръцките тарикати изкупуват от черноморието барбуната която е на голяма почит при тях а си пробутват ципурата , която на всичко отгоре не е дива а промишлено отгледана ...
Барбуня, калкан, сафрид - всичко се изнася за Гърция. Парадокс, на черноморските борси се продава евтин гръцки сафрид, а далеч по-вкусният български заминава за Гърция и част от него се връща в българските магазини като "гръцки". Изнасяме най-хубавата черноморска дива риба, а внасяме интензивно отгледана в рибни стопанства лаврак и ципура, тъпкани с антибиотици за да не развият паразити. Пък жълтопаветниците си мислят, че ядат риба. Да видят и как се отглежда обаче:
До коментар [#] от "": Интересно, след като мислите че българската стока се изнася за Гърция и от там идва обратно в София, как си обяснявате това че не се търгува директно с нашите борси по Черноморието на по-ниската българска цена ?
1. Ударението на матеирала от първия линк е мъчителният живот на рибите в рибните стопанства. Особено важна тема. 2. Не ми стана ясно защо точно жълтопаветниците се заблуждават относно рибата, която им пробутват, а на всички останали този номер изглежда не им минава.
Нередност?
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.
!402
Можете да следвате нашите автори или важните за вас теми, само ако сте регистриран потребител.
Влезте в профила си или създайте нов.
7 коментара
"Прясна ли ви е рибата? Да, гръцка е"
И да, част от нея е уловена в България, транспортирана до гръцките борси, и след това закупена и доставена в българските магазини като "гръцка" ... Но за това не пишете нищо.
Гръцките тарикати изкупуват от черноморието барбуната която е на голяма почит при тях а си пробутват ципурата , която на всичко отгоре не е дива а промишлено отгледана ...
А при нас е обратното - прясна ли е? да, българска е!
Барбуня, калкан, сафрид - всичко се изнася за Гърция. Парадокс, на черноморските борси се продава евтин гръцки сафрид, а далеч по-вкусният български заминава за Гърция и част от него се връща в българските магазини като "гръцки".
Изнасяме най-хубавата черноморска дива риба, а внасяме интензивно отгледана в рибни стопанства лаврак и ципура, тъпкани с антибиотици за да не развият паразити. Пък жълтопаветниците си мислят, че ядат риба. Да видят и как се отглежда обаче:
https://www.today.it/rassegna/spigola-orata-allevamenti-intensivi.html
https://www.youtube.com/watch?v=zZXu1LtYbkA (с английски субтитри)
До коментар [#] от "":
Пазарска икономика. Даже не ни го връщат ,а си го хапват. Нашите са много по-вкусни....
До коментар [#] от "":
Интересно, след като мислите че българската стока се изнася за Гърция и от там идва обратно в София, как си обяснявате това че не се търгува директно с нашите борси по Черноморието на по-ниската българска цена ?
До коментар [#] от "":
1. Ударението на матеирала от първия линк е мъчителният живот на рибите в рибните стопанства. Особено важна тема.
2. Не ми стана ясно защо точно жълтопаветниците се заблуждават относно рибата, която им пробутват, а на всички останали този номер изглежда не им минава.
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.