Предизборен маратон: Един ден с Борис Бонев

Епизод 4 от изборния подкаст на "Капитал", в който следваме гражданския активист в първия му поход към политиката

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Борис Бонев страда "от тежка логорея", както сам се шегува със себе си. В деня (4 октомври), в който наш екип следваше независимия кандидат за кмет от гражданската организация "Спаси София" в неговата кампания, той говори дълго, почти безспирно, но увлекателно. Стъпвайки на подробния "План за София", който са създали, той прави впечатление на добре подготвен по всяка важна тема за града. Като граждански активист е натрупал и голям опит в битките с общинските администрация - знае как работи тя и през кои процедурни хватки се опитва да замаже очите на гражданите, ако иска да прикрие проблем или злоупотреба.

Но също така без политически гръб, Борис Бонев няма право на собствена листа за общински съветници, а това прави трудна задачата му да направи промените, които обещава, ако бъде избран за кмет.

От епизода ще научите още как се справят сродни на "Спаси София" организации на изборите в Полша и Чехия, какви критики има към работата на общинския съвет Борис Бонев и как би изглеждал квартал "Нова София", ако той стане кмет.

Този подкаст е последният от минипоредица на "Капитал" преди местните избори, в която следваме за цял ден в кампанията основните кандидати за кмет на София - Йорданка Фандъкова, Мая Манолова, Борислав Игнатов и Борис Бонев. Идеята беше да научим как ще се справят с проблемите на София, да ги видим как се държат в действие и имат ли воля да продължат битката си и след вота на 27 октомври. Очаквайте следващата седмица аудиокоментар на резултатите от местните избори в страната.

За "Гласът на Капитал"

"Гласът на "Капитал" е седмичен подкаст, в който журналистите разказват интересна актуална тема от политиката, икономиката или бизнеса в дълбочина, с контекст и анализ.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Гласът на "Капитал" в Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

Обратна връзка за "Гласът на "Капитал" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

Все още няма коментари
Нов коментар