Предизборен маратон: Един ден с Борислав Игнатов

Епизод 3 от изборния подкаст на "Капитал", в който тичаме след архитекта, който иска да изведе София на по-висока скорост чрез дигитализация на процесите в общината

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Под знака на дигитализацията премина предизборният ни маратон с архитект Борислав Игнатов. Това е дума, с която той ляга и става, откакто обяви, че се кандидатира за кмет от "Демократична България". Това е и голямата тема на кампанията му. За дигитализация на процесите в общината говорят и всички останали кандидати, но тезата на Игнатов е, че освен бюрокрацията това е решението, което ще премахне и най-големия проблем на управлението в София - корупцията.

По време на срещите си през деня - със студенти, със стартъп общността и IT експерти, той разказваше в детайли как точно смята да въведе електронно управление на общинските дела, ако влезе във властта.

В епизода ще чуете още защо Македония ни изпревари във въвеждането на електронни услуги, как общинските финанси са в джаза след 14 години управление на ГЕРБ и какви са идеите на "Демократична България" да направи планината Витоша леснодостъпна за софиянци.

Този подкаст е част от минипоредица на "Капитал" преди местните избори, в която следваме за цял ден в кампанията основните кандидати за кмет на София - Йорданка Фандъкова, Мая Манолова, Борислав Игнатов и Борис Бонев. Идеята е да научим как ще се справят с проблемите на София, да ги видим как се държат в действие и имат ли воля да продължат битката си и след вота на 27 октомври.

Очаквайте утре и последния епизод от поредицата с Борис Бонев.

За "Гласът на Капитал"

"Гласът на "Капитал" е седмичен подкаст, в който журналистите разказват интересна актуална тема от политиката, икономиката или бизнеса в дълбочина, с контекст и анализ.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Гласът на "Капитал" в Apple Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

Обратна връзка за "Гласът на "Капитал" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

Все още няма коментари
Нов коментар