Добрата новина след местните избори

Аудиокоментар на Алексей Лазаров и Румяна Червенкова за това възможно ли е гражданско обединение отвъд разделението ляво-дясно

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Има (поне) две добри новини след тези местни избори. Първата е, че успехите на граждански кандидатури по места загатват възможна бъдеща формула на успеха на местните избори извън партийния строй.

Втората е, че гласувайки отвъд традиционното разделение ляво-дясно, много гласоподаватели в София, но и в страната, показаха че е възможно гражданско обединение по ключови въпроси, когато голямата цел е демонтаж на системата.

С това започват анализа си на резултатите след местните избори редакторите на "Капитал" Алексей Лазаров и Румяна Червенкова в новия епизод на подкаста "Гласът на Капитал" (разговорът е записан на 6 ноември). В епизода ще чуете още какъв знак дадоха избирателите на управляващата партия ГЕРБ, как се представи опозицията - БСП и "Демократична България", и как социологията притихна на тези избори.

За "Гласът на Капитал"

"Гласът на "Капитал" е седмичен подкаст, в който журналистите разказват интересна актуална тема от политиката, икономиката или бизнеса в дълбочина, с контекст и анализ.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Гласът на "Капитал" в Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

Обратна връзка за "Гласът на "Капитал" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

Чуйте и предизборната ни поредица с идеите и заявките на кандидатите за кмет на София:

Предизборен маратон: Един ден с Йорданка Фандъкова

Епизод 1 от изборния подкаст на "Капитал", в който репортери на медиата следват основните кандидати за кмет на София

Предизборен маратон: Един ден с Мая Манолова

Епизод 2 от изборния подкаст на "Капитал", в който репортерите следват омбудсмана на висок ток в опита й да се представи за алтернатива на Фандъкова

Предизборен маратон: Един ден с Борислав Игнатов

Епизод 3 от изборния подкаст на "Капитал", в който тичаме след архитекта, който иска да изведе София на по-висока скорост чрез дигитализация на процесите в общината

Предизборен маратон: Един ден с Борис Бонев Епизод 4 от изборния подкаст на "Капитал", в който следваме гражданския активист в първия му поход към политиката

Все още няма коментари
Нов коментар