Предизборен маратон: Един ден с Мая Манолова

Епизод 2 от изборния подкаст на "Капитал", в който репортерите следват омбудсмана на висок ток в опита ѝ да се представи за алтернатива на Фандъкова

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Предизборната шатра на Мая Манолова край НДК е нещо като изнесен офис на омбудсмана. Сутрин в 10 там се събират граждани, които я очакват, за да ѝ оплачат болките си или за да получат подкрепа на своята кауза. Погледната от тази точка кампанията на Мая Манолова за кмет на София представлява едно безкрайно здрависване, раздаване на листовки и пожелаване на успех. Така започна и нашият предизборен маратон с бившия депутат от БСП на 3-ти октомври.

Целта е ясна - да обере протестния вот, който се е натрупал за 14 години управление на уж "дясната" партия" ГЕРБ в столицата. Мая Манолова много иска да се позиционира като социалния кандидат, борец срещу корупцията, който е близо до гражданите и познава проблемите им. Тя дори заяви, че плачевното състояние на "Топлофикация София" е причината да се кандидатира за кмет - за да има механизми да извади дружеството от финансовата му криза и да го накара да заработи в полза на столичани.

В епизода ще чуете как смята да направи това при раздробен общински съвет, още как се заканва да разбие модела "Орлин Алексиев" в раздаването на обществените поръчки в града и да управлява София с електронни референдуми по спорните въпроси.

Този подкаст е част от минипоредица на "Капитал" преди местните избори, в която следваме за цял ден в кампанията основните кандидати за кмет на София - Йорданка Фандъкова, Мая Манолова, Борислав Игнатов и Борис Бонев. Идеята е да научим какви са плановете им за справяне с проблемите на София, да ги видим как се държат в действие и имат ли воля да продължат битката си и след вота на 27 октомври.

Очаквайте в следващите дни и епизодите с останалите основни кандидати за кмет на столицата.

За "Гласът на Капитал"

"Гласът на "Капитал" е седмичен подкаст, в който журналистите разказват интересна актуална тема от политиката, икономиката или бизнеса в дълбочина, с контекст и анализ.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Гласът на "Капитал" в Apple Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

Обратна връзка за "Гласът на "Капитал" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    qvd50491823 avatar :-P
    Костадин Иванов

    Тъкмо се канех да напиша, че "Капитал" са се заели да хвалят Майчето и прочетох няколко верни приказки.
    То.... преди избори е време за хвалене, после идва реването.

    Нередност?
Нов коментар