Подкаст: Коронавирусът - паника и на финансовите пазари

В специален епизод на "Гласът на "Капитал" инвестиционните консултанти Цветослав Цачев и Ивайло Томов коментират "перфектната буря" за нова рецесия и каква инвестиционна стратегия да следваме в тази ситуация

Плъзването на коронавируса по 80 държави в целия свят доведе до най-бързия спад на борсите от десетилетия. Изглежда, че освен всичко останало болестта забърка и "перфектната буря" за нова рецесия на световната икономика. Тя вероятно ще тръгне от Китай - страната, в която е съсредоточено глобалното производство.

В този специален епизод на "Гласът на "Капитал" ще чуете разговор на Андрей Любенов с Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант в "Елана трейдинг", и Ивайло Томов, инвестиционен консултант в Sofia International Securities (SIS).

Те коментират кое предизвика паниката на пазарите, защо мерките за справяне с обикновена финансова криза тук не са валидни и съветват какво да правим с инвестициите и спестяванията си в сегашната ситуация. В епизода ще чуете още кои са секторите, които ще бъдат най-засегнати в краткосрочен и средносрочен план, и какви са оптимистичните и песимистичните сценарии за пазарите и икономиката.

"Гласът на "Капитал" е седмичен подкаст, в който журналистите разказват интересна актуална тема от политиката, икономиката или бизнеса в дълбочина, с контекст и анализ.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Гласът на "Капитал" в Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

Обратна връзка за "Гласът на "Капитал" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

Чуйте и предишния епизод:

Напред към държавния капитализъм

Аудиокоментар на Румяна Червенкова, Ивайло Станчев и Калина Горанова за ударната намеса на властта в икономиката и защо тя е вредна

Бележка от редактора: Разговорът с Цветослав Цачев и Ивайло Томов е записан на 4 март.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    fpd1488699386518396 avatar :-|
    Ivan Mitev

    Сега много държави са в прикривана икономическа криза. Съществената причина е, че съответната централна банка неправилното въвежда в употреба пари. Грешката на централната банка създава щети и икономически кризи.
    Сега обществеността коментира последици, ала пренебрегва съществения причинител – фаталната грешка на централната банка.
    Вариантите са:
    1. При запазване централната банка неправилното да въвежда в употреба пари – е с нарастващи щети и икономически кризи.
    Държавата е жертва на грешката на централната банка. Появата на коронавирусът е повод за възникване на призната икономическа криза.
    2. За устойчив държавен просперитет е необходимо централната банка правилно да въвежда в употреба пари.

    Нередност?
Нов коментар