Подкаст: Коронавирусът - а има ли хапче срещу паниката

Разговор на Алексей Лазаров с психолога Слави Стоев за това защо са заразни обществените страхове и какво да правим, ако сме тревожни

Изкупени маски и дезинфектанти от аптеките. Празни стелажи по магазините. Масово запасяване с консерви и варива. Отказване на почивки и резервации. Световната здравна организация предупреди тази седмица, че епидемията от безпокойство покрай коронавируса, който обиколи света, е не по-малко опасен феномен.

В новия епизод на "Гласът на Капитал" Алексей Лазаров разговаря с психолога Слави Стоев за произхода на обществените страхове, какво ги подхранва и как могат да бъдат овладени. "Паниката е въпрос на имитация. Ако видиш, че всички тичат нанякъде, и ти тичаш заедно с тях", обяснява психологът. В епизода ще чуете още кои са вторичните ефекти от създалата се паника около коронавируса.

"Гласът на "Капитал" е седмичен подкаст, в който журналистите разказват интересна актуална тема от политиката, икономиката или бизнеса в дълбочина, с контекст и анализ.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Гласът на "Капитал" в Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

Обратна връзка за "Гласът на "Капитал" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

Чуйте и предишния епизод:

Коронавирусът - паника и на финансовите пазари

В специален епизод на "Гласът на "Капитал" инвестиционните консултанти Цветослав Цачев и Ивайло Томов коментират "перфектната буря" за нова рецесия и каква инвестиционна стратегия да следваме в тази ситуация

Бележка от редактора: Разговорът със Слави Стоев е записан на 4 март.

Все още няма коментари
Нов коментар