Как се пилее водата на България

Защо между 60 и 80% от водата се губи по тръбите и как може да се реши този проблем, чуйте в аудиокоментар на Калина Горанова

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Първо гражданите на Перник преживяха какво е водна криза. Сега от подобен сценарий са заплашени Варна и Бургас. Редица язовири в страната, които захранват селища с вода за питейни и индустриални нужди, са на критичния минимум.

Защо се случва това е темата на седмичния подкаст "Гласът на Капитал". Гостува Калина Горанова, която обяснява, че между 60 и 80% от водата буквално изтича по тръбите заради лошо управление на ВиК дружествата в страната. В епизода ще чуете още как България е изгубила десет години в бездействие и липса на инвестиции, въпреки че на хартия вече трябваше да е готова за промените в климата и какво все още може да се направи, за да не свърши водата.

"Гласът на "Капитал" е седмичен подкаст, в който журналистите разказват интересна актуална тема от политиката, икономиката или бизнеса в дълбочина, с контекст и анализ.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Гласът на "Капитал" в Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

Обратна връзка за "Гласът на "Капитал" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

Чуйте и предишния епизод:

Тихата енергийна революция

Ивайло Станчев за миграцията на българския бизнес към слънчева енергия и какви ефекти ще има тя върху енергийната система на страната

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар