🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Симеон Дянков: Трябва директна помощ за бизнеса / Любомир Ноков: Може да си успешен и отговорен към природата

Професорът в LSE за това защо следващото правителство ще трябва да вдига данъци и управителят на "Био България" за плановете да развиват продукти за добър имунитет

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Икономическото възстановяване след пандемията и как бизнесът измисля решения на проблемите, за които узряхме, преминавайки през кризата, са във фокуса на новия епизод на седмичния подкаст "Гласът на Капитал".

В първата част на епизода икономическият редактор в "Капитал" Вера Денизова разговаря със Симеон Дянков, професор в London School of Economics и бивш финансов министър на България. Те обсъждат икономическите мерки на правителството за подкрепа на бизнеса в пандемията, колко дълго ще отнеме възстановяването и ще се увеличават ли данъците. В интервюто ще чуете още коментари за глобалната икономика и икономическия план на новия американски президент Джо Байдън.

Във втората част на епизода разговаряме с Любомир Ноков, управител на "Био България", компанията, която произвежда продуктите с марката Harmonica, за това как се промениха навиците ни на хранене по време на пандемията. В разговора ще чуете повече за плановете на компанията да разработва продукти за добър имунитет и за предизвикателствата в земеделието и производството на храни, предизвикани от климатичните промени и нарушаването на биоразнообразието.

"Гласът на Капитал" e седмичен подкаст, в който журналистите разказват интересна история от седмицата в дълбочина, с контекст и анализ и в който търсим мнения от експерти от света на политиката, икономиката или бизнеса за важните въпроси на нашето време.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Гласът на "Капитал" в Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

Обратна връзка за "Гласът на "Капитал" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    rka44622423 avatar :-|
    Бланш

    Kaкаква помощ. Баце ви се омотал с циганската Мафия която у нас е Октопода.

    Нередност?
  • 2
    iln1610830799700856 avatar :-|
    Nikola Panayotov

    Дянков Ти който съсипа толкоз Български фирми ли ще говориш в полза на родината ни за съд си ходи си стой си там при твоите англо руски приятелчета на които служиш възмездно или не
    Пиша като един на когото съсипа много добре близо 18 г.работеща фирма даваща работа на повече от55човека ,Писна ни от родоотстъпни елементи и не защитаващи нашите общоевропейски ценности.

    Нередност?
Нов коментар