🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Децата и парите: Епизод 8 - Как се прави собствен бизнес

Управителят и съдружник на "Био България" Любомир Ноков отговаря на въпросите на 12-годишния Самуил Димитров за това как да развиеш, финансираш и рекламираш своята бизнес идея и трябва ли да е уникална, за да си успешен

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Предприемачът трябва хем да е наивен и любопитен, хем да се опитва да разбере всичко в областта, в която работи и развива своя бизнес. Трябва да поема много рискове във всекидневието си, да живее в некомфортна позиция и да не се притеснява от неуспехите.

В новия епизод на подкаста за практични финанси "Децата и парите" разговаряме за предизвикателствата, свързани със създаването и управлението на собствен бизнес. Ако имаш добра идея - как да я реализираш, какви стъпки да следваш, какво знание или образование ти е нужно и как да финансираш начинанието си.

Въпросите задава 12-годишният Самуил Димитров от Britanica Park School. Той иска да бъде предприемач като Илън Мъск и да се занимава с космически технологии, когато порасне. Гостува Любомир Ноков, управител и съдружник на "Био България", компанията, която произвежда продуктите с марката harmonica. Двамата разговарят още за това какви рискове поемат предприемачите, защо на бизнеса е нужна реклама и трябва ли идеята ти да е уникална, за да си успешен.

Подкастът "Децата и парите" е съвместен проект на "Капитал" и неправителствената организация Junior Achievement Bulgaria, която разработва образователни програми в сферата на финансовата грамотност и предприемачеството. А идеята му е да е в помощ на деца и родители, когато разговарят у дома за парите и тяхната стойност.

В рамките на десет епизода ще си говорим за ролята на парите в нашия живот, как децата могат да участват активно в планирането на семейните финанси, как да спестяват и да инвестират, как работят банките, как се движат парите в икономиката и дори какво е нужно, за да започнеш собствен бизнес.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Децата и парите" в Spotify, Apple Podcasts или ни последвайте в SoundCloud. Можете да следите подкаста и като добавите този RSS фийд във вашата програма за подкасти.

"Децата и парите" се реализира с подкрепата на MasterCard.

Обратна връзка за "Децата и парите" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

P.S. Разговорът с Любомир Ноков и Самуил Димитров е записан на 3 юли.

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал