Подкаст: Друго в хаоса

Как Слави Трифонов (отново) обърна българската политика надолу с главата

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Тази седмица подкастът на "Капитал" се оказва неактуален още преди да бъде публикуван. Всъщност това е може би най-доброто доказателство за бързината, с която се случват събитията в България през последната седмица. В неделя вечер стана ясно, че ГЕРБ губи парламентарни избори за пръв път в историята си. В понеделник сутринта Слави Трифонов представи (меко казано) изненадващо предложение за кабинет с премиер Николай Василев. В четвъртък този проектокабинет вече беше оттеглен с обещанието в петък да бъде представен друг.

Тази седмица новият епизод на "Гласът на Капитал" с водещ Йоан Запрянов и гост главният редактор на "Капитал" Алексей Лазаров е записан в сряда. В броя предвидливо е упоменат именно този сценарий: че е възможно до излизането му нещата да са се променили до неузнаваемост. Затова вместо в петък следобед, когато обичайно се появява новият епизод, тази седмица той е онлайн още в четвъртък вечер.

Повечето теми в епизода са все още актуални: резултатите от изборите, възможните сценарии, какво всъщност иска Трифонов, двете страни на "Има такъв народ", когато говори той, от една страна, и Тошко Йорданов и Ива Митева, от друга, както и, разбира се, доколко са възможни трети избори. Чуйте го тук:

"Гласът на Капитал" e седмичен подкаст, в който журналистите разказват интересна история от седмицата в дълбочина, с контекст и анализ и в който търсим мнения от експерти от света на политиката, икономиката или бизнеса за важните въпроси на нашето време.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Гласът на "Капитал" в Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

Обратна връзка за "Гласът на "Капитал" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    svetlozar_savov avatar :-P
    SS

    Врачките имат по точни кристални кълбета ...

    Нередност?
  • 2
    selofia avatar :-P
    Селофия

    Мдааа.. жълтопаветниците на ул. Вазов се кефят... Уау..ще продадем корицата с космонавтите ...
    Циганите не гласуваха, защото парите на купувачите на гласове свършиха, а и не могат да покрият бъдещи уговорки.. а и са неграмотни.. с машина няма конец, клечка или индианска нишка...
    А Експат Капитал, управляван от Ники Маус - колко пъти ги подпирахте с немаркирани адверториали? Това Ники Маус куратор и инвеститор в злато, изкуство, АДФ..?
    А сега ви отказва ексклузивни седенки?... Конкуренцията СЕГА и Сашо Дончев ви водят 2 обиколки... Дори Дарик на Радосвет!
    Намерете си карикатурист.. като календара.
    Ползвайте Партии на прогреса вместо на протеста..
    Проблем е, че Селофийските крадократи така са опоскали провинциите, че зад околовръстното е пустош като здраве, образование, доходи, надежда...
    Напротив, ВИДНА е ръката на Библиотекари и ЮЗУ кукловоди.. а от Прокопиев и Захов кога ще чуем нещо? Или се плацикат на Марина Бей Сандс в Сингапур?
    И - ако може - върнете нивото на Капитал до 2005... По-малко Айн Ранд, неолиберална пропаганда и поклонение пред англосаксонската култура!...
    ФЕЦ върху земеделски земи трябва да се забрани..

    Нередност?
Нов коментар