Животът на Алексей Петров - баланс по ръба на закона

Подкаст: Алексей Петров от първо лице

Историята на покойния основател на "Лев инс", разказана от Йово Николов

Алексей Петров    ©  Димитър Марков
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Гласът на Капитал

Още подкасти Гласът на Капитал

„Гласът на Капитал“ е седмичен подкаст, в който журналистите разказват най-важната история от седмицата в дълбочина, с контекст и анализ.

  • SoundCloud на Гласът на Капитал
  • Spotify на Гласът на Капитал
  • iTunes на Гласът на Капитал
  • Storytel Podcasts на Гласът на Капитал
  • YouTube на Гласът на Капитал
  • RSS Feed на Гласът на Капитал

Малко новини през последните години са обикаляли толкова бързо страниците, честотите и програмите на всички медии, колкото убийството на Алексей Петров на 16 август. Също толкова малко новини са произвеждали такъв огромен брой теории и заключения само минути след като са били съобщени - от това кой е поръчал убийството до това дали 90-те години са се върнали или точно обратното - 90-те приключват със смъртта на едно от последните големи имена от онези времена.

За Алексей Петров е изписано и изговорено много през годините. Етикетите за него варират от барета, през мутра до рекетьор и кукловод. Виждал е и морковът, и тоягата на държавата. И не би било грешно да се каже, че биографията му подсказва за по-многопластов човек, отколкото повечето герои на последните 30 години.

Тази седмица в "Гласът на Капитал" гостува Йово Николов, който разказва за Алексей Петров от първо лице. Двамата се познават от 1994 г., когато Николов отразява активно по-мрачните имена на българския преход, като в историята между двамата има и заплахи към журналиста. Според Николов биографията на Петров е сложна, защото и самият Петров е бил сложен като личност, докато е правил всичко възможно влиянието му в обществото и политиката да изглежда като по-голямо, отколкото в действителност е.

Все още няма коментари
Нов коментар