Как се успява в Силициевата долина

Българският предприемач от Сан Франциско Васил Младжов за това как български стартъп може да привлече вниманието на фондовете за рисков капитал отвъд Океана

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Какъв е начинът българска IT фирма да успее в Силициевата долина? Като покаже, че има решение за реален проблем, който засяга много хора и че има правилния екип, с който да постигне това.

Това е темата на новия епизод на "Парите говорят". Гостува Васил Младжов, български предприемач, който живее в Сан Франциско от 29 години и има богат опит в стартъп начинания и набиране на рисков капитал и като участник на пазара, и като негов анализатор. В момента Младжов е директор на растежа в стартъпа за mobile engagement MoEngage.Inc. Той споделя дългогодишните си наблюдения върху това как работят фондовете за рисков капитал, какъв тип идеи търсят, какво е нужно, за да си успешен в тази специфична бизнес среда и култура.

В епизода ще чуете още променя ли се модела на инвестиции вследствие на новата post covid реалност и в кои технологии е интересно да се инвестира в момента.

Бележка от редактора: Разговорът е записан на 25 юни.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Парите говорят" в Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify или ни последвайте в SoundCloud. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

"Парите говорят" е подкаст сериал за инвестиции и финансово планиране на мрежата за български подкасти "Говори интернет" и "Капитал". В поредица от епизоди интересни и компетентни събеседници съветват как да се инвестира умно в недвижими имоти, криптовалути, борсово търгувани фондове, финансови иновации, алтернативни източници на енергия, AI и др.

Всички епизоди от първия сезон на "Парите говорят" можете да намерите тук.

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал