Геополитиката, пазарите и българите в САЩ след американските избори

Политологът Димитър Бечев, предприемачът Васил Младжов и журналистката Галина Петрова коментират развоя на сблъсъка Байдън - Тръмп и какво следва за външната политика, големите тех компании и американското общество

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

В този епизод на подкаста за инвестиции "Парите говорят" водещите Еленко Еленков, Иван Ненков и Владимир Петков разследват развоя на изборите в САЩ, като се фокусират върху три основни аспекта с трима експерти, свързани със САЩ. Димитър Бечев, който е старши сътрудник в "Атлантическия съвет" (тинк танк във Вашингтон) и в момента гост в университета в Оксфорд, дискутира външната политика на САЩ след изборите при победата на Байдън, как би се променило отношението към НАТО, ЕС, Китай и сделката, която трябва да се случи с републиканския сенатор и лидер на мнозинството в Сената Мич Макконъл.

След това гостът от епизода "Как да успеем в Силиконовата долина" Васил Младжов - дългогодишен предприемач и IT експерт от Сан Франциско, разказва за промените, които ще настъпят при IT компаниите и по-конкретно големите 5 - Facebook, Apple, Amazon, Google и Microsoft, защо пазарите в момента са нагоре, а компаниите са оптимистични.

Накрая пряко от Чикаго се включва Галина Петрова - журналистка в BG Voice, най-голямата медиа за българи в САЩ и Канада. Тя коментира как българското общество в САЩ приема изборите и какво е отношението им към Тръмп и Байдън.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Парите говорят" в Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify или ни последвайте в SoundCloud. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

"Парите говорят" е подкаст сериал за инвестиции и финансово планиране на мрежата за български подкасти "Говори интернет" и "Капитал". В поредица от епизоди интересни и компетентни събеседници съветват как да се инвестира умно в недвижими имоти, криптовалути, борсово търгувани фондове, финансови иновации, алтернативни източници на енергия, AI и др.

Всички епизоди на "Парите говорят" можете да намерите тук.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар

Още от Капитал