Вече сме в ERM2. Какво ще се промени позитивно и негативно за инвестициите ви

Журналистът от "Капитал" Николай Стоянов за прехода към еврото, нулевите лихви по депозитите и какво следва от това, че ЕЦБ ще надзирава пет български банки

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Какво се променя за парите ни, след като на 10 юли тази година България беше приета в чакалнята на еврозоната? Защо има държави в ЕС, които не искат да се присъединят към единната валута? Какво значение има фактът, че Европейската централна банка взима под надзора си пет български банки?

Това са част от темите на новия епизод на подкаста за инвестиции "Парите говорят". Гостува журналистът от "Капитал" Николай Стоянов. Той коментира какви са стъпките след влизането във валутния механизъм ERM2 до приемането на еврото, какво ще се случи с фиксирания курс на лева, валутния борд, цените на стоките и други страхове, свързани с приемането на единната валута. В епизода ще чуете как за първи път в България имаме нулеви лихви по депозитите, но и защо това не е съществена промяна.

Бележка от редактора: Разговорът е записан на 14 септември.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Парите говорят" в Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify или ни последвайте в SoundCloud. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

"Парите говорят" е подкаст сериал за инвестиции и финансово планиране на мрежата за български подкасти "Говори интернет" и "Капитал". В поредица от епизоди интересни и компетентни събеседници съветват как да се инвестира умно в недвижими имоти, криптовалути, борсово търгувани фондове, финансови иновации, алтернативни източници на енергия, AI и др.

Всички епизоди на "Парите говорят" можете да намерите тук.

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар

Още от Капитал