Инвестиции в американския борсов индекс S&P 500

Брокерът на финансови инструменти в Банка ДСК Христо Сугарев разказва кои са най-перспективните компании за инвестиции и най-горещите борсово търгувани фондове

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Коронавирусът, глобалното спиране на икономиката заради пандемията и предстоящите избори за президент на САЩ - тази година e динамична и интересна за финансовите пазари.

След първоначалния шок, в който водещите индекси заличиха една трета от стойността си, в момента технологичният сектор и американският борсов индекс S&P 500 се търгуват на нови, най-високи стойности. В новия епизод на подкаста за инвестиции "Парите говорят" водещите обсъждат инвестиции в S&P 500 и коментират пазара на акции в САЩ и Европа.

Гостува Христо Сугарев, брокер в Банка ДСК. На тази позиция той отговаря за търговията с финансови инструменти, хеджирането на суровини и валутната търговия. Той разяснява как възниква исторически S&P индексът, как се определя стойността му и кои са секторите с най-голяма възвръщаемост.

В епизода ще чуете още в какво избират да инвестират по-дребните инвеститори в България и защо, както и кои ETFs си струва да се следят в момента

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Парите говорят" в Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify или ни последвайте в SoundCloud. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

"Парите говорят" е подкаст сериал за инвестиции и финансово планиране на мрежата за български подкасти "Говори интернет" и "Капитал". В поредица от епизоди интересни и компетентни събеседници съветват как да се инвестира умно в недвижими имоти, криптовалути, борсово търгувани фондове, финансови иновации, алтернативни източници на енергия, AI и др.

Всички епизоди на "Парите говорят" можете да намерите тук.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    mediaworld avatar :-|
    mediaworld

    Най-накрая свестен епизод. Че последните 3-4 бяха малко изсмукани от пръстите...

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал