Успехът е да помагаш на близките до теб и на обществото като цяло

Основателката на Dalberg Data Insights Росица Заимова в подкаста "Уроци за успех"

Росица Заимова живее в Уганда
Росица Заимова живее в Уганда
Росица Заимова живее в Уганда
Росица Заимова живее в Уганда
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Успехът е понятие, което всеки разбира по собствен начин. Но има хора, които са успешни според всяко тълкувание на думата. Мисията на подкаста "Уроци за успех" на Американски университет в България и "Капитал" е именно да ви запознае от първо лице с тях. Те ще ви разкажат как виждат успеха, както и за това как са стигнали до мястото, на което се намират днес.

След като миналия месец ви запознахме с Даниел Томов, вторият ни гост е Росица Заимова, която се занимава със социално предприемачество. Тя е съосновател и партньор в компанията Dalberg Data Insights, която изработва инструменти за интерпретиране на данни, полезни за решения на редица социални проблеми. През 2018 г. списание Forbes я включва в европейската си класация "30 под 30". В епизода, с водеща Анина Сантова, Росица се включва от далечна Уганда и разказва:

  • Какво разбира под понятието "успех"?
  • Какви ценни уроци е научила в университета и как те са я подтикнали да следва избрания път.
  • Какво значи да си полезен на обществото с предприемачески дух и как се е родила идеята за Dalberg Data Insights?

  • Как данните могат да са изключително ценни за проучвания и вземане на решения на държавно и общинско ниво

В специалния проект "Уроци за Успех" в "Капитал" и "Дневник" думата имат хора, променили "правилата на играта" - изявени лидери със социална ангажираност, изправящи се смело срещу предизвикателствата на днешния свят. Общото между тях е, че започват пътя си от Американския университет в България и разказват за своите стъпки към успеха, за трудностите, с които са се сблъскали и уроците, които са получили.

В допълнение към втория епизод на подкаста "Уроци за успех", можете да прочетете в "Дневник" и първия от пет портрета на възпитаници на АУБ, дошли от различни държави - от Балканите до Южен Кавказ - за които университетът отваря редица възможности в родината им или другаде по света.

Очаквайте и следващите епизоди от поредицата "Уроци за успех", в които говорим с още възпитаници на Американския университет в България. Това са хора, които се лидери в различни сфери и индустрии, но споделят общи ценности и дефинират успеха като лична, но и социална кауза.

3 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар

Още от Капитал