🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Успехът е да помагаш на други хора да изпълнят потенциала си

Управляващият партньор във фонда Eleven Даниел Томов в подкаста "Уроци за успех"

Даниел Томов
Даниел Томов
Даниел Томов    ©  Надежда Чипева
Даниел Томов    ©  Надежда Чипева
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Всички говорят за успех и успешни хора, но дефиницията на тази дума е сложна материя. Всеки определя успеха като нещо различно и все пак е трудно да не разпознаеш успеха, когато го видиш в даден човек или дадена история. "Капитал" и Американският университет в България (АУБ) си поставиха за цел да говорят именно с хора, които са успешни според всяко тълкувание на думата.

Те са предприемачи, инвеститори, общественици. Преди всичко обаче са хора, които променят средата, в която живеят. През следващите няколко месеца подкастът "Уроци за успех" ще ви запознае от първо лице с пътя и формирането им като хора - и каква роля е изиграл в тях АУБ, който всички те са завършили.

В първия брой говорим с Даниел Томов, управляващ партньор във фонда за рискови инвестиции Eleven. Как той е променил средата личи дори по професията му - когато той завършва университета, в България рисков капитал все още няма, както става ясно и по време на разговора му с водещия Йоан Запрянов.

И без значение дали се определя като успешен или не, Томов покрива собственото си изискване да нарече някой по този начин: той помага на другите да осъществят потенциала си и се надява да може да продължи да го прави и през следващите години.

Как Даниел Томов реши да кандидатства в АУБ, кой е най-важният урок, който е получил там, и какво е нужно, за да си добър инвеститор, можете да чуете в аудиофайла:

"Уроци за успех" е подкаст, в който разговаряме с хора, променили "правилата на играта". Те са изявени лидери със социална ангажираност, които се изправят смело срещу предизвикателствата на днешния свят. Общото между тях е, че започват своя път от Американския университет в България и разказват за своите стъпки към успеха, за трудностите, с които са се сблъскали, и за уроците, които са научили.

Очаквайте следващите епизоди от поредицата "Уроци за успех", в които говорим с още възпитаници на Американския университет в България. Това са хора, които се развиват в различни сфери и индустрии, но споделят общи ценности и дефинират успеха като лична, но и социална кауза.

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    beachball avatar :-|
    beachball

    аудиото не тръгва

    Нередност?
  • 2
    beachball avatar :-(
    beachball

    До коментар [#] от "":

    и спира на 1:34

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал