Голямата промяна не е едно събитие

Старши вицепрезидентът в SAP Румяна Тренчева в подкаста "Уроци за успех"

SAP
SAP
SAP    ©  SAP
SAP    ©  SAP
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

"Голямата промяна не е едно събитие", казва Румяна Тренчева, старши вицепрезидент в германската софтуерна компания SAP. Тренчева е гост в третия епизод на подкаста "Уроци за успех", в който журналисти от "Капитал" разговарят с някои от най-успешните възпитаници на Американския университет в България (АУБ), които променят средата около себе си. Гостите в него разкажат как виждат успеха, както и за това как са стигнали до мястото, на което се намират днес.

Румяна Тренчева е пример, както за човек, който променя средата около себе си, така и за човек, който е бил променен от самия университет. Решава, че АУБ е нейното място още при откриването на учебното заведение през 1991 г., след което кандидатства, докато е в десети клас. В университета планира да се занимава с политика и обществена дейност, но вместо това животът ѝ показва, че най-бързият начин да промениш нещата около себе си към по-добро, е през високотехнологичния сектор. Така тя преминава през компании като "Орбител", Nokia, Ericsson, HP, Indra и SAP.

В третия епизод от подкаста, Тренчева говори за своята дефиниция на успех, защо си повтаря всеки ден, че е успешна, спомените си от университета, как той е променил живота ѝ и нагласата ѝ към него, както и защо дори след още десет години си представя себе си отново в света на технологиите. Чуйте го тук:

В специалния проект "Уроци за Успех" в "Капитал" и "Дневник" думата имат хора, променили "правилата на играта" - изявени лидери със социална ангажираност, изправящи се смело срещу предизвикателствата на днешния свят. Общото между тях е, че започват пътя си от Американския университет в България и разказват за своите стъпки към успеха, за трудностите, с които са се сблъскали и уроците, които са получили.

Очаквайте и следващите епизоди от поредицата "Уроци за успех", в които говорим с още възпитаници на Американския университет в България. Това са хора, които се лидери в различни сфери и индустрии, но споделят общи ценности и дефинират успеха като лична, но и социална кауза.

7 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    qvd50491823 avatar :-|
    Костадин Иванов

    "Специален проект за
    АУБ"
    Гола реклама си е, при това не особено добра.

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал