🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Ръководството и депутатите на ГЕРБ ще решават за оставката на Делян Добрев

Кметът Добри Беливанов не дойде на срещата на Цветанов с областната структура на партията в Хасково

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

"Изключително тежко е за мен, който не съм влязъл в политиката "от задната седалка на един мотор", а съм извървял честно своя път с работата си, да чувам всяка вечер в новините какъв измамник съм. Всичко това ме омерзи и струва прекалено скъпо на моето семейство." Това каза пред съпаратийците си в Хасково в понеделник вечерта Делян Добрев, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ. Срещата беше по повод политическата криза в Хасково и на нея присъстваха местните ръководства на ГЕРБ от цялата Хасковска област.

Въпреки подкрепата, която Добрев получи от активистите на ГЕРБ от Хасково, пред тях той заяви, че във вторник все пак ще депозира молбата си за напускане на парламента. Така решението дали да остане депутат ще бъде в ръцете на колегите му от парламентарната група. Твърде вероятно е те да не я приемат.

Преди това почти всички местни структури на ГЕРБ, народни представители и евродепутати подкрепиха Добрев чрез декларации и го призоваха да преосмисли решението си за напускане на политиката. Същото направи и вицепремиерът и съпредседател на "Обединени патриоти" Валери Симеонов, коалиционен партньор на ГЕРБ. Решението си за напускане политиката Добрев обяви в неделя след среща с премиера Бойко Борисов.

На срещата с областната структура в Хасково присъства и председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, който застана твърдо зад Добрев. "Срамувам, се че подкрепихме Добри Беливанов за кмет на Хасково. Този човек няма място в ГЕРБ ", заяви той. Цветанов посочи, че Добрев е политик със знания, експертиза и затова не трябва излиза от активната политика. "Със скалъпени пасквили и лъжи БСП атакуваха именно Делян Добрев, защото той е успешен и ценен като експерт", каза още Цветанов.

Преди началото на срещата Цветанов каза, че на нея е поканен и кметът на Хасково Добри Беливанов, от когото ГЕРБ оттегли доверието си преди седмица. Той обаче не дойде. В понеделник Беливанов подписа оставките на двамата свои заместници - Евгени Консулов и Милена Трендафилова, които ги подадоха миналата седмица. В интервю за сайта haskovo.net заяви, че ако го изключат от ГЕРБ, ще продължи работата си като независим кмет.

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    clwnjester avatar :-|
    clwnjester
    • - 1
    • + 2

    Баси драмата... Добрев е мъченик и жертва на гадни комунистически журналистки. Не приемайте на тоя честен човечец оставката.

    Иначе снимката с Цветанов е красноречива. Добрев е баси наивника на тая снимка, а Цветанов сигурно тук си мисли за апартаментите...

    Нередност?
  • 2
    drilldo avatar :-|
    Георги Георгиев
    • - 1
    • + 4

    Ами няма как семейството ди на не са омерзени от скандала, след като ги чегъртат един по един от общинската управа. Няма как човек, който е наместил половината си роднини на държавна меринджейска работа да се прави на света вода ненапита.

    Нередност?
Нов коментар