🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Самотни ли са хората в София? (анкета)

Хората в столицата се чувстват най-самотни в целия Европейски съюз, показа ново изследване. "Капитал" търси отговор защо е така

   ©  Георги Кожухаров
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Знаете ли, че София е най-самотната европейска столица? Това показаха резултатите от изследването на Европейската комисия за качеството на живот в 83 града от цяла Европа. Според него българската столица е градът в ЕС, в който най-много хора (21%) са се чувствали самотни през последните 4 седмици. И не, това не се обяснява с високия брой сами стари хора, нито с недоволството от качеството на живот или липсата на културни събития например (защо - вижте тук).

Затова в "Капитал" решихме да попитаме вас, софиянци - родени, живеещи или живели в града. Вероятно имате мнение по темата. Ето защо може да попълните нашата анкета от няколко въпроса, които няма да ви отнемат повече от 5 минути:

Create your own user feedback survey

А ако искате после да се запознаете и с пълния анализ на изследването по градове с любопитни инфографики, прочетете този текст на "Капитал". Впрочем в другия български град, включен в изследването - Бургас, респондентите не се чувстват толкова самотни, но там има други проблеми.