🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Строител на капитализма: Борислав Михайлов

Борислав Михайлов    ©  Велко Ангелов
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

"Слабата игра и логичният завършек на двата мача срещу отборите на Перу и ГФР, неубедителното представяне и в третия мач срещу отбора на Мароко отново разкриха недъзите във футбола, които се повтарят години наред." Това е част от статията в "Работническо дело" "Докога ще се търпят недъзите в българския футбол" от 70-те години на миналия век.

Историята се връща като бумеранг - президентът на БФС Борислав Михайлов и ръководството на организацията се възмутиха от... поведението на националния отбор в мача с Грузия, за който отговарят. От футболния съюз определиха загубата с 2:5 в Разград за "катастрофална", но отново не смятат да поемат отговорност, макар че българският футбол не спира да дълбае дъното. Нещо повече - в разпространено съобщение се казва: "Въпреки подмладяването на състава в последната година и половина и въпреки осигурените предпоставки за успех резултатите и играта не отговориха на очакванията не само на ръководството на Българския футболен съюз, но и на цяла България."

В опит да прикрие управленската си немощ БФС по лична инициатива на президента Борислав Михайлов сформира Обществен съвет, в който ще влязат "заслужили футболни деятели и експерти като Валентин Михов, Христо Порточанов, Антон Попов и др., които ще бъдат поканени с цел подпомагане дейността на президента и Изпълнителния комитет". Това е смешно.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    svetlozar_savov avatar :-P
    SS
    • + 1

    Боби ...турбото ...

    Нередност?
Нов коментар