🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Асен Василев към ДПС: Знам, че много ви пречим, ще продължим

Оставката на правителството наистина ще е най-добрата антикризисна мярка за кюлчетата, шкафчетата, крадците на Капитан Андреево и всички, които заграбват милиарди от народа. Защото те са в криза

   ©  Цветелина Белутова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Изказване на вицепремиера и финансов министър от трибуната на парламента в дебата преди гласуваното от "Има такъв народ", ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" отстраняване на председателя на парламента Никола Минчев

Г-н Карадайъ много внимателно слушах вашето изказване. Вие казахте, че дебатът не е за г-н Минчев, а е за политическата ситуация в страната. Не искам да живея в държава, в която дебатът за председателя на Народното събрание не е за човека, който ще заеме този пост. Дебатът за председателя е и трябва да бъде за това кой е най-достоен да води това Народно събрание. Докогато постовете са функция на хора, които не присъстват в това Народно събрание, България няма да бъде свободна от точно тази мафия, за която вие говорите. Вие казахте, че ние сме направили призив за политическо и етническо противопоставяне. Не, г-н Карадайъ. Нашият призив е за противопоставяне на фирмите и хората, които грабят тази държава. Независимо от тяхната етническа принадлежност. 32 години ДПС е в политиката и най-бедните краища на държавата са там, където са избирателите на ДПС. За сметка на това едни от най-богатите хора в държавата са членове на ДПС. Ние не се борим срещу хората, които живеят в районите, които гласуват за вас. Ние се борим срещу хората, чиито банкови сметки вие пълните с начина си на управление, със задкулисните си договорки и с така прословутия диалог, който проповядвате. Той не е за добруването на българските граждани. Този диалог е за това как да се краде безцеремонно. Ето ви новина - няма да продължи. В такъв диалог няма да влезем с никого. Вие говорите за нашето пребиваване на политическия терен с надежда, че ние сме нещо временно, което ще отмине. Ето ви още една новина - няма да отмине. Това е началото на една промяна, която българското общество поиска и която ще иска по площадите всеки ден, докато тя не се случи, независимо от опитите да се сформират изкуствени мнозинства, които са безпринципни и имат за цел да продължат всички схеми, които започнахме да спираме. Знам, че много ви пречим - ще продължим да ви пречим, независимо дали сме на власт или не. Ще останем тук и ще си отвоюваме държавата обратно с всички средства на парламентаризма. Оставката на правителството наистина ще е най-добрата антикризисна мярка, както твърди ДПС, но това е мярка в услуга на мафията. Да, това е най-добрата мярка за кюлчетата, шкафчетата, крадците на Капитан Андреево и всички, които заграбват милиарди от народа. Защото те са в криза!

4 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 2
    susedkata avatar :-|
    Любопитната Съседка
    • - 7
    • + 3

    Кокорчо е много по-точен и по-способен от Киро да бъде министър-председател, но според мен си има лични причини, поради които той не би могъл да стане такъв в една държава като България. Личното ми мнение е, че най-вероятно Асен Василев е с нетрадиционна сексуална ориентация (лично мнение), което в една нормална държава не би трябвало да е проблем, но за съжаление, ние в България не спираме да показваме, че ние НЕ сме нормална държава.

    Нередност?
  • 3
    scuby avatar :-(
    scuby
    • - 10
    • + 1

    До коментар [#2] от "Любопитната Съседка":

    Въобще не съм се замислял за сексуалната ориентация на Асан, за да кажа, че дали ще е Киро и той министър председател все не е добре за държавата. Нямаше нужда чуждестраният му съдружник да казва, че Асан е много хитър измамник и да не му вярваме. На мен ми стана ясно, че нещата не са въобще добре когато сложи за шеф на най-важната агенция в НАП никому известният културист Спецов пристигнал директно с полет от Дубай. Те първа ще излизат неща какво се е случвало в НАП, а кои задължения и на кой са били заличени може и да не разберем никога. Какъв може да се каже на някой, който излиза по телевизиите преди избори и гледа ококорено водещата и камерите и казва - ние с дългове и кредити няма да управляваме тази държава, ще строим пътища, мостове, магистрали, а като дойде пътвото нещо е да изтегли 3.2 милиарда лева за миналата година и 1.8 милиарда за тази, а до края иска да ги прави 10 милиарда. А до 2025-та иска общия дълг на България да бъде 54 милиарда. Ако с дългове ще се управлява държавата по-добре Вас да сложим за министър на финансите - все е тази и ще бъдете по-добър министър убеден съм!

    Нередност?
  • 4
    dobadoba avatar :-P
    dobadoba

    Има една древна поговорка - дръж близо приятелите си, а враговете си - още по-близо :)

    Нередност?
Нов коментар