Георги Гергов - един адски чаровен човек 😉

Явно бизнесменът има приятели навсякъде

Има две обяснения за това, че всички искат да правят услуги на Гергов. Едното от тях е, че е адски симпатичен
Има две обяснения за това, че всички искат да правят услуги на Гергов. Едното от тях е, че е адски симпатичен
Има две обяснения за това, че всички искат да правят услуги на Гергов. Едното от тях е, че е адски симпатичен    ©  Антон Чепински
Има две обяснения за това, че всички искат да правят услуги на Гергов. Едното от тях е, че е адски симпатичен    ©  Антон Чепински
Бюлетин: От Седмото Тепе От Седмото Тепе

Най-важното и интересното от седмицата в Пловдив и региона, през погледа на местната редакция

Годината е 2007. Това би трябвало да е любимата година на Георги Гергов. В нея се случват две чудесни неща за неговия бизнес. Първо, новосъздаденото дружество "Пълдин туринвест", в което той има едва 25%, изведнъж претърпява пълен обрат: апортирайки имоти в него, Гергов успява с удобно затворените очи на община Пловдив да стане мажоритарен акционер и така да се сдобие с цял куп къщи в Стария град, както и с акциите на Пловдивския панаир. Това е второто чудесно събитие на 2007 г. - държавата специално заобикаля забранителния списък за приватизация, за да приватизира панаира и да го даде на "Пълдин туринвест".

Тогава държавата се управлява от тройната коалиция на БСП, ДПС и НДСВ, а общината - от СДС. Явно Гергов има приятели навсякъде.

През 2013 г. новият кмет Иван Тотев (ГЕРБ) се заканва, че ще прибере къщите в Стария град. Държавата пък обещава да си върне панаира. Нито едното, нито другото се случват. Гергов отново намира приятели, този път в ГЕРБ.

Следващото правителство на Бойко Борисов дава на община Варна акции от панаира, за да се разбере с Гергов. След това решава да ѝ даде пари, пак за същото. Тя взима и двете, но "забравя" да върне първото. Но няма проблем - местният кмет Иван Портних явно също е приятел на пловдивския бизнесмен. Той пък решава да му даде акциите от панаира, за да влезе в същото "Пълдин туринвест", защото е срамота само една община да е в такова приятелско дружество. Гергов, разбира се, иска да ги приеме, община Пловдив обжалва. Ако обаче това решение не се спре, бизнесменът (и почетен консул на Русия в Пловдив) ще се сдобие с пълния контрол върху панаира. И, образно казано, панаирът ще е пълен.

А къщите? А, да. Тях Гергов не само запазва, но и разпродава. Може би за да направи място за нови имоти, които Варна би искала да апортира.

Тази "приятелска икономика" се развива две десетилетия през всякакви цветове, партии и хора. За нея има две възможни обяснения. Или суперсилата на Георги Гергов е да раздава пари на политици в ляво или дясно, или е адски чаровен човек, който лесно се сприятелява с хората и те искат да му правят услуги. Вероятно е второто.

4 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    cinik avatar :-|
    cinik
    • + 11

    A другата, по-реалната причина е, че партиите на прехода са проядени от внедрените ченгета на ДС-КГБ до такава степен, че рискуват собствената си политическа ликвидация, ако решат тръгнат срещу своите основоположници

    Нередност?
  • 2
    antipa avatar :-|
    D-r D
    • - 11
    • + 3

    Няма добър олигарх - факт.
    Като чета за Гергов, все си мисля за Прокопиев - като близнаци са!
    И колкото медиите на Прокопиев ровят гюбрето на другите олигоси, толкова - като волът в приказката - хвърлят кал на гърба си.
    Придобиването от Гергов на Пълдин тур (и другите му придобивки) като механизъм с какво се различава от придобиването от почти невръстния тогава Прокопиев на Каолин (и другите му придобивки) както и от сонма придобивките на Пееф?
    Просто политическа корупция - едната червена, другата - Ангешки главички., третата - гербава. Близнаци-олигарси!

    Кво направи с натрупаното главната главичка, апропо? За главната червена и за главната цветарска знаем.

    Нередност?
  • 3
    nxy48610609 avatar :-P
    amidala
    • + 1

    Мнозина тук явно обичат сър Прокопиев. Това с осанна и разпни го си е красика, така че, няма как в обозриво бъдеще да не чуем и втората реплика.

    Нередност?
  • 4
    nabludatel_en avatar :-|
    Наблюдател
    • + 1

    Гергов е поискал днес вписване на увеличението на капитала!
    https://www.facebook.com/birdreporting/posts/10161296657906189

    На ход е кмета на ГЕРБ, който обеща да обжалва.
    Да видим какво ще кажат #ГЕРБзаГергов и #БСПзаГергов

    Нередност?
Нов коментар