Строител на капитализма: Бойко Рашков

Между акциите срещу купуването на гласове за изборите ръководеното от него МВР разкри схема за източване на пари от строежа на "Хемус" и отне лиценза на "Делта гард"

   ©  Георги Кожухаров
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Оглавяваното от Бойко Рашков Министерство на вътрешните работи отне лиценза на охранителната фирма "Делта-С", добила популярност като "Делта гард". Причината е разследване срещу един от собствениците на фирмата - Димитър Спасов, известен като Митко Каратиста, за престъпление от общ характер. "Делта-С" нашумя особено след разследването на Антикорупционния фонд "Осемте джуджета", в което се твърди, че охранителите на фирмата са съдействали за заграбването на бизнеса на производител на асансьори, а собствениците й имат връзки с действащи полицаи. Във вторник АКФ публикува нов сигнал до вътрешното министерство, в който се твърди, че през 2005 г. бившият вътрешен министър Младен Маринов, тогава полицай от Специализираното подразделение за охрана на обществения ред(СПООР) при СДВР, е пътувал в един джип с Митко Каратиста и е бил спрян от патрулен полицай в района на Несебър, пред когото се е легитимирал със служебна карта. При същата проверка е проверена пилотна кола, управлявана от ММ боеца Станислав Недков - Стъки.

В края на миналата седмица на специална пресконференция Бойко Рашков разкри схема за източване на средства за строежа на автомагистрала "Хемус". Според него от платените авансово 84 млн. лв. за изграждането на лот 5 на магистралата, които по официални данни са отпуснати на "Водно строителство - Благоевград", 60 млн. лева са изтеглени през други фирми и банкови сметки, изнесени в сакове и чували при липса на каквито и да е действия по строителството на отсечката.

Успоредно с това МВР усилено работи по операции срещу купуването на гласове за предстоящите избори. Според Бойко Рашков в повечето случаи купувачите на гласове работят или за ГЕРБ, или за ДПС.

3 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    scuby avatar :-(
    scuby
    • - 6

    Мен ще ме е срам ако съм ви читател и ви се водя по манипулациите. Какъв е този Антикорупционен фонд? Той твърдял нещо - Младен Маринов пътувал с Каратиста през 2005 година в кола край Несебър и сега не се разбира в същата кола ли бил и Стъки-то или в накаква друга "пилотна" кола. Ненормална журналистика, ненормални медии и вие до преди време ревяхте, че сме на 112 място по свобода на медии. Заради такива като вас и на 200 място ще станем!

    Нередност?
  • 2
    nqma_zna4ka_koi avatar :-|
    nqma zna4ka koi
    • - 1

    Спокойно, не е само тука. Недоказани и откровено смешни твърдения се публикуват навсякъде.
    Тук не беше така преди, подобни твърдения се публикуваха след няколко дни придружени с анализ и ответната гледна точка. Светът се променя, няма лошо! Само дето някои вървят напред, а други назад.

    Нередност?
  • 3
    zaza avatar :-|
    zaza
    • + 1

    Не харесвам Рашков, но се справи много добре. На предните избори бях в ромска секция. От 900 по списък гласуваха около 70 за ДПС, но останалите, които обикновено купуват - ги нямаше.

    Нередност?
Нов коментар