КапиталНО

Изказванията от изминалата седмица

   ©  Анелия Николова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

"Прекалено се демонизират някои хора в държавата. Не съм човек на Пеевски, но бих станал, ако това ще помогне на Левски. Нека касата на клуба бъде пълна, пък който иска - да ме плюе. Аз съм човек на моите родители, които са ме създали и са ме възпитали. Човек съм на моето семейство и имам волята да гледам всеки в очите. Защото никога не съм зависил от никого. Може би - не се срамувам да кажа, моят учител казваше: "Всеки има църква, в която да се кръсти" - моята църква беше Георги Илиев. И никога не съм се срамувал да го казвам независимо какъв е бил той."

Акционерът във ФК "Левски" Константин (Тити) Папазов пред bТВ

"Не е укоримо главният прокурор да генерира поетически емоции."

Вицепремиерът Томислав Дончев пред "Свободна Европа"

"Сграда, в която медиите са натикани в изолатор, би могла да бъде Партиен дом, но не и Народно събрание на една демократична държава."

Позиция на Асоциацията на европейските журналисти в България, цитирана от "Медиапул"

"Не може главният прокурор да не е в течение и да не знае как се развива такова знаково дело. Не че аз съм знаков човек, [но] делото е знаково, защото всеки ден не се случва нито в България, нито в Европа. И няма как също така - от чисто политическа, политико-икономическа, а и геополитическа гледна точка, да не е заинтересован премиерът на страната. Аз може да съм крайно нисък в йерархията, но това, което ми се е случило, е чист терористичен акт."

Собственикът на "Емко" АД Емилиян Гебрев пред "Свободна Европа"

"По наши оценки поне 2000 екстремисти, тренирани на украинска територия, в момента се намират в Република Беларус."

Руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал