КапиталНО

Изказванията от седмицата

   ©  Юлия Лазарова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

"С непримиримостта си към корупцията и картелите съм нанесъл щети на много политически и икономически субекти, които имат огромна мощ и те в момента се изправят срещу мен... Има и други примери по света - от най-новата история Валенса, Хавел и Мандела, за хора, политици, които са били преследвани от мафията, но впоследствие са станали политически лидери."

зам.-председателят на Народното събрание Веселин Марешки пред bTV

"Правителствата на някои страни от ЕС са използвали евросредства, за да изградят мрежа, осигуряваща им подкрепа. Мрежа, довела до корупция. На това трябва да се сложи край."

евродепутатът Софи инт Велд пред "Дойче веле"

"ДПС, Сараят, Пеевски са емблемите на този модел, срещу който ние се борим. Имената могат да бъдат сменени. Борисов съвсем скоро ще бъде сменен и в този смисъл той е по-скоро "прочетен вестник". И срещу него се борим като човек, който е пудел на този модел, обслужва го, също както и Гешев."

лидерът на "Да, България" Христо Иванов пред bТВ

"Валери Божинов не е тук за пари. Валери Божинов е тук, за да бъде обединител... В този труден момент за "Левски", мисля, че "Левски" е над всичко и над всички и ние имаме нужда от подкрепата на нашите фенове. За да се случат тези неща, трябва да има едно обединение. Винаги съм казвал, че обединението прави силата."

футболистът Валери Божинов пред журналисти

"Все още почти нищо не мога, но вчера цял ден можах да дишам сам. Никаква външна помощ, дори най-обикновен вентил в гърлото не използвах. Много ми хареса. Удивителен, подценяван от мнозина процес. Препоръчвам." руският опозиционен лидер Алексей Навални, цитиран от "Ройтерс"

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал