🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

КапиталНО

Изказванията от седмицата

Христо Петров    ©  Велко Ангелов
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

"Много от новите песни на изпълнителите от естрадата, при все че старите са наистина златни, могат да докарат човек до самоубийство. И в тази връзка препоръчвам на колегите от "Възраждане" да ги слушат по няколко пъти."

депутатът от "Продължаваме промяната" Христо Петров, известен като Ицо Хазарта, пред БТВ

"Вицепремиерката можеше директно да каже, че сме държава, където си закопаваме възрастните хора в гората, и украинските бежанци така щяха да се стегнат, че да предложат да довършат магистрала Хемус, строейки нощем, за да не пречат."

блогърът Samuil Petkanov: в профила си във Фейсбук

"Г -н Копейкин предаде хората, защото си купи къща с техните пари и парите, които му останаха, си ги обърна в евро, ваксинира се и накрая вдигна гарда, за да покаже, че е повече човек от другите."

депутатът от "Продължаваме промяната" Искрен Митев в Народното събрание

"Държавата е създадена да ви взима пари, а не да ви дава пари. И то да ви ги взима с принуда, когато е необходимо. За да съществува и да си върши работата. Работа, която вие - нейните граждани - сте й възложили да върши. Общата ни работа, която никой не може или не иска да върши самостоятелно, но без която не можем да оцелеем като общество. Така е, откакто на този свят има държави."

съдружникът в "Експат капитал" Никола Янков в профила си във "Фейсбук"

"Това е основният извод: Русия е над всичко. При това Русия е точно такава - отделена от света, с отделна етика, отделен морал, отделен Христос. Това е специален, държавен Христос, при който държавата е над личността, църквата е с държавата, убиецът може да бъде цар и това е нещо нормално."

Писателят Виктор Шендерович пред Deutsche Welle

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал